News Flash:

Fost director al Aeroportului International Timisoara, trimis in judecata de DNA

27 Decembrie 2015
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroportul timisoara
Deputatul PNL de Timis Cornel Samartinean, fost director al Aeroportului International Timisoara, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese. In acelasi dosar au mai fost cercetati fostul presedinte CJ Timis Constantin Ostaficiuc si deputatul Alin Popoviciu.
Trei persoane, printre care si Cornel Samartinean, au fost trimise in judecata de procurorii DNA Timisoara. Ceilalti doi sunt Marius Mezin, fost director comercial al Aeroportului International, care este acuzat de abuz in serviciu si participatie la fals in inscrisuri sub semnatura privata, si Lucian Blaga, administratorul unei societati comerciale, care este acuzat de marturie mincinoasa.
„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: In cursul anului 2010, functionari din cadrul Aeroportului International „Traian Vuia” Timisoara (A.I.T.), in exercitarea atributiilor de serviciu, au luat decizia si au actionat concordant pentru obtinerea de foloase necuvenite, de catre o societate comerciala, consecutiv prejudicierii bugetului unitatii in interesul careia erau obligati sa actioneze. Astfel, inculpatii Samartinean Cornel Mircea si Mezin Marius Florin au participat la luarea deciziei si apoi au aprobat toate fazele unei proceduri frauduloase de selectare a unui agent economic care sa inchirieze spatii aflate in incinta aeroportului”, arata procurorii DNA Timisoara.
Acestia au precizat ca firma in cauza era controlata, de fapt, de Alin Popoviciu si Constantin Ostaficiuc, care la data mentionata era si presedintele PDL Timis si, implicit, liderul direct al lui Samartinean.
„Societatea comerciala favorizata era controlata, in fapt, de catre suspectii Popoviciu Alin Augustin Florin si Ostaficiuc Constantin, persoane cu care inculpatul Samartinean Cornel Mircea s-a aflat in raporturi comerciale, fiind chiar asociat in cadrul unei alte firme cu primul dintre cei doi suspecti.

cornel samartinean dna timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004809 (s)