News Flash:

Florian Walter, audiat la DNA

7 Martie 2016
1115 Vizualizari | 0 Comentarii
florian walter
Omul de afaceri Florian Walter a fost adus luni la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiat in dosarul preluat de la DIICOT.
Dosarul omului de afaceri Florian Walter, care a fost disjuns de DIICOT Ploiesti din dosarul Romprest, a fost preluat de DNA — Structura centrala si conexat la o alta cauza instrumentata de procurorii de aici, au declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, surse judiciare.
El a fost adus in tara sambata seara din Emiratele Arabe Unite, iar duminica a fost arestat preventiv, Tribunalul Prahova confirmand mandatul de arestare emis anterior pe numele acestuia.
Potrivit solutiei instantei, magistratii au confirmat arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Walter si au dispus executarea mandatului de arestare emis pe numele sau la data de 15 mai 2015.
Avocata lui Florian Walter, Lucia Musat, a declarat ca a contestat decizia instantei, actiunea urmand a fi solutionata de Curtea de Apel Ploiesti.
Aceasta a precizat ca, la momentul declansarii urmaririi penale impotriva lui Walter, acesta se afla in concediu in afara tarii si s-a predat autoritatilor din Dubai cand a aflat ca pe numele sau a fost emis mandat de arestare in lipsa.
El a fost dat in consemn la frontiera in data de 6 mai 2015, iar IGPR a anuntat ulterior ca el a fost localizat in Emiratele Arabe Unite si ca autoritatile au demarat procedurile in vederea extradarii sale in Romania.
Procurorii DIICOT Ploiesti au efectuat, la inceputul lunii mai 2015, zeci de perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, liderul retelei fiind omul de afaceri Florian Walter.
La acel moment, anchetatorii au anuntat ca Walter se sustrage urmaririi penale, fiind dat in consemn la frontiera, Tribunalul Prahova emitand, ulterior, un mandat de arestare in lipsa pe numele omului de afaceri.

diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004997 (s)