News Flash:

Femeia asta a trait un an dupa cuvantul bibliei! S-a supus sotului ei, si-a lasat parul sa creasca, si-a acoperit capul cand se ruga, era tacuta si nu a barfit. Uite ce s-a intamplat apoi cu ea

2 Februarie 2018
883 Vizualizari | 0 Comentarii
femeia

Povestea de mai jos o are drept protagonista pe Rachel Held Evans, o scriitoate americana de 33 de ani din Dayton, Tennessee, care si-a propus ca un an intreg sa traiasca dupa cuvantul Bibliei.

Evanghelista si-a inceput proiectul in 1 octombrie 2010 si a respectat timp de 364 de zile toate invataturile din Biblie, din Vechiul si Noul Testament. S-a supus sotului ei, si-a lasat parul sa creasca, si-a croit singura hainele, a invatat sa gateasca, si-a acoperit capul cand se ruga, i s-a adresat sotului ei cu „stapane”, a incercat sa fie blanda si tacuta si nu a barfit, dupa cum povesteste chiar ea pe blogul personal.

De altfel, fiecare luna a dedicat-o ueni virtuti laudate in Biblie: atasamentul fata de familie si pentru treburile casnice, obedienta, modestie, frumusete, puritate, fertilitate, respect, tacere, caritate si credinta. Pe parcursul anului, s-a ghidat dupa cele zece porunci biblice pentru femei.

Totodata, ea a intervievat mai multe femei care practica poligamia, evreice, amish si evangheliste, totul pentru a intelege perspectivele lor asupra feminitatii. A citit Biblia si a examinat versetele care se refereau la mame, fiice, sotii, vaduve, regine si preotese.

Printre altele, in Biblie se spune ca o femeie trebuie sa-si preamareasca sotul la poarta orasului, asa ca Rachel a scris o pancarta cu „Dan is awesome” (Dan este grozav, n.r) si si-a asteptat sotul la intrarea in oras.

Dificultatile nu au intarziat sa apara in viata lui Rachel, dar americanca nu s-a dat batuta. Ea a constientizat ca, daca ai vointa le poti depasi. Cel mai greu, dupa cum marturiseste, i-a fost sa se supuna sotului ei. „A fost o provocare, pentru ca eu si sotul meu avem o relatie bazata pe egalitate. A fost cam ciudat sa incercam sa impunem o ierarhie in relatia noastra”, a declarat Rachel.

„Scopul meu nu a fost sa iau in ras Biblia si nici sa glorific elementele patriarhale. Am urmarit sa initiez o conversatie despre felul in care interpretam si aplicam preceptele biblice in viata noastra de zi cu zi. Sper ca aventurile mele le vor inspira pe femei sa fie mai permisive cu ele insele si cu celelalte, pentru ca adevarul este ca toate alegem cand vine vorba de feminitatea biblica”, isi explica scriitoarea demersul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006437 (s)