News Flash:

Factorii care afecteaza fertilitatea femeilor

10 Februarie 2018
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
sanatate

Fertilitatea este un lucru destul de complicat. Cand vine vorba de a aduce pe lume un copul, unele persoane nu au nici un fel de problema, in timp ce altele nu sunt la fel de norocoase.

Exista anumiti factori care influenteaza fertilitatea femeilor si pe care acestea nu ii pot controla, dar exista si altii pe care ii putem influenta si schimba spre avantajul nostru.

Iata care sunt acestia:

1. Stresul constant. 

Daca te afli sub un stres constant, atunci acesta poate fi un motiv pentru care nu poti ramane insarcinata. Yoga sau meditatia te poate ajuta sa eliberezi acest stres.

2. Mancarea nesanatoasa. 


 
Mancarea nesanatoasa nu este buna in general, dar iti poate afecta si fertilitatea. Mancarea de la fast-food are un nivel ridicat de colesterol si acest lucru poate afecta hormonii de reproducere.

3. Greutatea.

Fie ca este vorba despre kilograme in plus, fie ca despre o persoana foarte slaba, acest lucru poate afecta sansele de a ramane insarcinata.

Daca ai cateva kilograme in plus, procentajul de grasimi corporale va creste si corpul tau va fi inundat cu estrogen.

Pe de alta parte, daca esti o persoana slaba, risti sa pierzi un hormon cunoscut sub numele de leptina, care este iti controleaza metabolismul. Lipsa leptinei ar putea insemna, de asemenea, lipsa perioadelor menstruale.

4. Varsta

De obicei, menopauza vine cand o femeie are intre 40 si 50 de ani, dar uneori se poate intampla si la 35, ceea ce inseamna ca va fi si mai greu sa ramai insarcinata, avand in vedere ca scade cantitatea si calitatea ovulelor.

5. Alcoolul

Un pahar de vin nu reprezinta o problema, dar consumul mai mare de alcool, zilnic, te va impiedica sa aduci pe lume un sufletel.

6. Fumatul

Probabil ca stii si tu cat de daunator este fumatul. Conform unor studii recente, fumatul afecteaza fertilitatea a 13% dintre femei.

7. Cofeina

Potrivit unor studii, cofeina poate cauza probleme ale contractiilor muschilor care pot ajuta la conducerea ovulelor catre tuburile uterine.


greutatea varsta alcoolul fumatul cofeina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006386 (s)