News Flash:

Evacuari in sudul Chile, in urma eruptiei Vulcanului Calbuco

23 Aprilie 2015
1196 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatile din Chile au indemnat populatia sa evacueze zona Vulcanului Calbuco (sud), in urma unei eruptii, prima din ultimii 43 de ani, relateaza DPA in pagina electronica.
"Cerem tuturor persoanelor care locuiesc pe o raza de 20 de kilometri in jurul vulcanului sa evacueze zona", a declarat Rodrigo Panailillo, ministrul de Interne Rodrigo Panailillo, care a declarat o stare de urgenta in zona.
Aproximativ 1.500 de persoane locuiesc in zona afectata, la aproximativ 900 de kilometri sud Santiago, capitala tarii.
Guvernul pregatea locuri de cazare pentru persoanele evacuate, dupa ce Biroul National pentru Urgente ONEMI a subliniat ca eruptia prezinta un "risc ridicat pentru populatie".
Zborurile interne de pe aeroportul Puerto Montt, aflat in apropiere, au fost suspendate, au anuntat autoritatile. Orasul, care se afla la aproximativ 50 de kilometri de vulcan, are aproximativ 250.000 de locuitori.
"Aceasta eruptie este semnificativ mai mare decat cea a (vulcanului vecin) Villarrica, in urma cu cateva saptamani", a declarat Panailillo. "Asadar este necesar sa luam masuri mult mai importante si mai rapid", a adaugat ministrul.
Explozii si coloane de cenusa erau vizibile de la 20 de kilometri distanta, iar cenusa s-a asternut inclusv peste granita, in Argentina, potrivit site-ului de stiri Emol.
Ultima eruptie a Vulcanului Calbuco (2.015 metri), minora, a avut loc in 1972, iar mai inainte in 1961. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004604 (s)