News Flash:

Este sau nu periculoasa autosatisfacerea la femei?

21 Ianuarie 2016
2978 Vizualizari | 0 Comentarii
mast
Barbatii, femeile, adolescentii sau adultii se masturbeaza dintotdeauna, intelegand sau nu functiile unei astfel de mangaieri profunde.
Doctor David Reuben si-a adresat cateva intrebari legate de masturbare, iar azi o sa le analizam mai in detaliu pe cele care deslusesc misterul masturbarii feminine:
De ce se masturbeaza oamenii?
Motivul principal pentru care oamenii se masturbeaza - ne explica sexologul american Reuben – tine strict de placere.
“Evident ca nu atat de placuta precum actul sexual in sine, dar destul de aproape. Exact asta se presupune ca este masturbarea – un substitut al satisfacerii atunci cand actul sexual este imposibil”.
Foarte obisnuita la pubertate, masturbarea este, in proportii, mari inlocuita, in perioada maturitatii sociale si sexuale, de copulatie.
Ca frecventa, auto-stimularea se practica mai des in etape mai tarzii ale vietii, cand ocaziile de sex se reduc.
Masturbarea la femei – caracteristici generale
Pentru femei, masturbarea este modalitatea de a patrunde „echipamentul sexual”: „sunt stabilite caile nervoase si ideea stimularii sexuale care preceda orgasmul”.
De obicei, se manifesta printr-o „mangaiere blanda a zonei pubiene chiar deasupra vulvei, ce provoaca erectia clitorisului si umflarea labiilor mici.
Pe masura ce creste excitatia sexuala, femeia incepe sa apese mai tare in jos, spre clitoris, fara a-l atinge. Cand se apropie orgasmul, clitorisul este uneori framantat usor cu aratatorul sau cu degetul mijlociu.
Capul clitorisului este rareori atins pentru ca prezinta un grad de sensibilitate foarte crescut”.
Este daunatoare masturbarea in cazul femeilor?
Masturbarea, cand nu este practicata in exces, nu ar trebui sa aduca niciun prejudiciu corpului si psihicului uman.
„Fetele care se masturbeaza sunt adesea amenintate ca vor avea probleme sa se adapteze dupa casatorie din cauza ca interesul lor sexual este fixat pe clitoris si nu pe vagin”, explica dr. Reuben.
„Insa, realitatea este ca punctul central al satisfacerii sexuale a femeii inainte, in timpul si dupa casatorie este clitorisul – masurbarea acestuia nu poate decat sa ajute la adaptare”.
Asadar, masturbarea ar trebui sa fie perceputa ca o mangaiere ce te ajuta sa te stimulezi din punctul de vedere sexual, pana la orgasm.
E ceva anormal sa te masturbezi cu falusuri si vibratoare?
Normalitatea sexuala este un concept greu de definit. De obicei, comportamentele atipice sunt confundate cu ceea ce poate fi imoral, indecent...
Dr. Reuben ne prezinta o perspectiva ceva mai libertina:
„Cine are dreptul sa spuna ca e mai bine sa stai sub un jet de apa rece si sa-ti inghete corpul tensionat si supraincalzit decat sa te masturbezi pur si simplu si sa usurezi tensiunea sexuala normala?
Iar unele dintre acele aparate inovatoare si ingenioase pot face usurarea mai simpla si mai satisfacatoare. Desigur, unele nu ar trebui luate prea in serios”. Sursa: csid.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1423 (s) | 43 queries | Mysql time :0.025157 (s)