News Flash:

Elena Udrea, in jurnal, despre alegerile din 2014: „Totul se poate obtine cu amenintarea dosarelor”

30 Martie 2018
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
elena udrea3

Jurnalistul Ion Cristoiu publica pe blog fragmente din jurnalul Elenei Udrea, despre culisele alegerilor din 2014, relatia cu Sebastian Ghita, cu generalul Florian Coldea, cu alti oameni politici, de stat, de afaceri si jurnalisti.
Reproducem fragmentele publicate de jurnalist:

„La un moment dat, aflind ca la sediul SRI din Baneasa se duc Eduard Helving si Petrache de la Ilfov la Coldea sa se puna de acord pe diverse lucruri legate de Iohannis si ca acestia spusesera ca i-a asigurat Coldea ca nu va fi declarat incompatibil pina la alegeri Iohannis, m-am dus sa ii spun lui Maior ca se lucreaza impotriva lui Ponta cu aceste metode. Ii spusesem Presedintelui, care insista sa nu ma creada. L-am sunat pe Maior si m-am dus la el. Nu i-am pomenit numele lui Coldea, dar i-am spus temerile mele: ca ICCJ nu il va declara incompatibil pe Iohannis, ca acolo in sediu vin cei de la ACL sa discute sustinerea pentru Iohannis si ca nu este in regula. Parea putin incurcat si incerca sa ma asigure ca cei doi nu vin, ca a venit Petrache pentru o speta cu laudele, cu vreun an in urma. Eu stiam de la Rares Bogdan ca cei doi vin la Coldea, dupa care beau cafeaua cu el la Stejarii si ii povestesc lui ce au vorbit. Maior insista sa imi spuna ca nu se intimpla. Ca la ICCJ o sa vad ca va fi solutie de incompatibilitate pentru ca de asta se ocupa Coldea!!! Am crezut ca evita sa accepte ca il poate pacali Coldea. Nu i-am spus initial Presedintelui de vizita, era intr-o vineri la ora 16.00. La citeva zile l-am intilnit la Presedinte in birou. Mi-a spus ca a verificat si nu am dreptate cu vizitele si ma ruga sa il cred ca nu se intilneste cu aceia si ca nu il sustine pe Iohannis. M-am uitat uluita la el! El credea ca ma refer la el? Vorbisem degeaba! Probabil ca ii si spusese lui Coldea despre discutia cu mine! I-am raspuns ca nu ma refeream la el, ci la adjunctul lui. Evident ca m-a asigurat ca nu ar face Coldea asa ceva! Cind i-am spus in ziua aceea de intilnire, stia deja de la Maior. Il asigurasera si pe Presedinte ca nu trebuie sa am ingrijorari, nu se intimpla ce cred eu”.

„Raspunsul mi l-a dat, intr-o discutie relevanta, Ghita. Eram la sofa, el bause mai mult. Il chemasem sa ii spun ca mi se pare ca nu este in regula cu Coldea. Nu am apucat sa o fac, mi-a spus el multe despre aceasta situatie. Mi-a spus ca cei din SRI, de fapt, Coldea, ma uraste. George Maior, nu. De altfel, chiar ar fi singurul care ma simpatizeaza. Si pentru ca eu l-am tot sustinut cu ideea de a candida la Presedintie si de a fi Premier. Dar si pentru ca el este un tip mai putin diabolic. Chiar deloc. Este un om bun. L-am intrebat de ce ma uraste Coldea? Mi-a raspuns un lucru uluitor pe care l-am repetat de atunci si public. Pentru ca am fost si sunt o sursa alternativa de informatii pentru Presedinte. Adica Presedintele, cel care se presupune ca este un om informat, de fapt este dezinformat. Pentru ca sursele de informatii sint citeva si bine controlate. Sistemul nu vrea ca Presedintele sa stie alte lucruri decit cele pe care el le agreeaza. Or eu sint o persoana bine conectata la toate mediile: la toate partidele, la oamenii de afaceri, la presa etc. Aflu multe, le spun Presedintelui. Ce au ei de ascuns? Jocuri proprii, afaceri, implicarea in procese etc. De aici lupta cu mine, de 10 ani. Cum de nu m-am prins atit de mult timp? Am pus pe seama invidiilor feminine lucruri mult mai grave. Nu ca nu ar fi si femei indivioase in aceasta increngatura. Dar invidia unora a fost bonus peste strategia bine pusa la punct”.


„In lupta care se da pentru cine sa cistige Presedintia, Coldea aduce de partea lui si a lui Iohannis oameni noi. Cred ca si pe Ghita si pe Dragnea. Actul de fronda la adresa lui Ponta poate fi justificat de orgoliul celor doi care s-au vazut pusi la punct public de Ponta, dar am auzit zvonuri ca ar lucra si cu Coldea. Pentru ca amindoi au dosare. Iar Coldea este seful lui Kovesi. Chiar Ghita mi-a povestit ca fratele lui a fost chemat la audieri. Si ca l-a amenintat pe Maior si Coldea ca ii impusca daca ii mai fac si lui ce i-au facut lui Traian Basescu cu fratele lui!”

„Deci am urmarit RTV si am constatat o schimbare de atitudine fata de mine in ultimele doua saptamini. Pe linia lui Coldea de mesaje. Dar cred ca i-a ramas loial totusi lui Ponta. Iar acum, cind pare ca Ponta va cistiga, cred ca va ramine linga el.

Ghita are televiziunea RTV, pentru ca Traian Basescu l-a lasat sa o faca, pentru ca asa i-a zis Maior ca este bine, in 2012. Eu m-am impotrivit, stiind ca va fi o televiziune pro Ponta. Acum am aflat ca si Coldea s-a opus. Presupun, din acelasi motiv. RTV s-a transformat intr-o televiziune impotriva lui Traian Basescu. Iar Maior zice de mult ca nu il mai controleaza pe Ghita!

Dragnea oricum i-ar lua locul lui Ponta oricind. Deci sa joace si cu cu Coldea nu strica. Am aflat ca a fost chemat la audieri Ilie Sarbu. In plina campanie electorala. Dar nu au avut curaj chiar sa il puna sub acuzare. Am presupus, dar totusi, l-am intrebat pe Maior, la Cotroceni, daca stia. Mi-a spus ca nu a aflat in dimineata aceea. Era vag amuzat! L-am intrebat daca i se pare normal sa nu stie. Mi-a spus ca procurorii sint independenti. Am insistat intrebind daca Coldea stia. A trebuit sa recunoasca ca stia”.

„Tot Ghita mi-a spus ca ei nu au vrut ca eu sa candidez. Dar ca el si-a asumat sa nu vina sa imi spuna, ci sa mearga alaturi de mine pe un plan pe care il gindisem cu un an inainte. Sa intru eu cu Ponta in turul 2. Sigur in vara lui 2013 le-a spus acest plan, asa cum le-a spus si Oprea. L-am auzit invocat de multe ori ca argument impotriva mea asa-zisa intelegere Udrea-Ponta, la acoperitii din presa.

Oprea venise si cu Planul Ponta presedinte, el la SRI, Maior la Guvern. Sigur l-a enervat tare pe Coldea acest plan. Ca urmare, dupa ce a vazut ca Oprea insista i-a facut niste dosare penale, Si Oprea s-a potolit. Ba chiar zice ca este bine ca Ponta se va lupta cu Iohannis in turul doi. Asa functioneaza lucrurile. Totul se poate obtine cu amenintarea dosarelor”.

„Andronic imi spunea ieri ca a vorbit cu Ghita care i-a spus ca este periculos ce se intimpla. «Coldea vrea putere egala». Egala cu a cui? Cu a Presedintelui. Desigur. Adica putere totala. Ghita il sustine totusi pe Ponta. Nu am inteles de ce totusi a trecut si de partea lui Coldea impotriva mea in ultima saptamina. Cind a aparut scandalul firmei din Polonia care furnizeaza softul pentru alegeri impreuna cu SIVECO, ASEECO SEE, i-am zis Presedintelui care i-a spus lui Gusa ca este firma lui Ghita. Imi povestise Ghita ca s-a lansat pe piata din Polonia, pentru ca in Romania era deja periculos. Aceasta imi spusese cu citeva luni in urma.

Tapalaga, altfel un acoperit, care ma atacase rau cu Sorina Matei si altii la inceputul campaniei ca sint aliata cu Ponta si fac combinatii cu Ghita, in loc sa creasca scandalul softului pentru alegeri m-a acuzat ca eu i-am spus lui Gusa de Ghita! Aici nu inteleg ce se intimpla. Poate ca intelegerea dintre Coldea si Ghita din ultimul timp sa il fi facut pe Tapalaga sa-l apere pe Sebi. Gusa mi-a spus ca Rares Bogdan l-a chemat pe Tapalaga in noapte dinaintea alegerilor la Realitatea, sa il intrebe de ce ataca postul si pe el insusi , in loc sa sustina scandalul softului, care este impotriva lui Ponta. Zice ca Tapalaga spunea intruna «asa trebuie sa fac».

Vorbind seara cu Alin, mi-a spus ca l-a rugat pe cel de la RAPPS sa vorbeasca cu Ghita sa nu mai faca atitea emisiuni cu Dorin Cocos. Ghita i-a spus ca el nu mai controleaza postul si ca asa ii spune Coldea sa faca! Bineinteles ca banuiam ca de aceea sint emisiuni in care sint tocata pe acest subiect, unde nu am nici o legatura”.

„Zilele trecute, RTV pornise o companie cum se va duce Basescu pe la DNA dupa ce nu va mai fi Presedinte. Eram la Cotroceni. Presedintele s-a enervat atit de tare incit l-a sunat pe Coldea! Nu se mai intimplase. De obicei il suna pe Maior pentru Ghita. L-a amenintat ca daca nu-l opreste va spune a doua zi ca Ghita este sau a fost (cred ca l-a corectat cumva Coldea) acoperitul SRI. Cind am vorbit simbata cu Presedintele, am verificat daca RTV se oprise. Da, se oprise, mi-a spus satisfacut Presedintele! De ce o fi satisfacut? Aceasta arata ca RTV este la mina lui Coldea si, dupa ce nu va mai fi Presedinte si nu va mai avea pirghia demiterii, il va face praf la RTV. Coldea ii tot spunea ca Ghita nu mai raspunde la comenzi. Serios? Un om cu atitea dosare cit are el? Cine sa il creada pe Coldea? Poate doar Maior si Traian Basescu. Dar uite ca a avut pirghii sa il opreasca pe Ghita. De ce cind vrea, cind se teme, Coldea il poate struni pe Ghita? Eu zic ca tot timpul. Ghita este o lichea care are face orice sa-i fie bine. Ca multi altii de altfel”.

„Inainte de sarbatori a venit Alin la mine si mi-a spus ca l-a cautat Ghita, care i-a transmis ca a fost trimis de Coldea sa ii zica ca totul va fi bine. Ca Dorin va iesi in ianuarie, ca si Dorin trebuie sa inteleaga situatia, ca de fapt Stelu si Bica au fost tintele si ca are voie de la Coldea sa il viziteze in lunea care urma, adica pe 22 decembrie.

Alin i-a reprosat tot, arestarea lui Dorin, presiunea pe el insusi, incercarea de a-l acuza de ceva etc. I-a argumentat cu faptul ca adversarii lui Dorin il au avocat pe omul lui Coldea, celebru necunoscut Dan. Ghita i-a spus sa nu mai zica nimanui acest lucru. Alin i-a adus aminte de banii pe care i-a dat Dorin atit lui, la RTV, cit si lui Dancu, la cererea lui Coldea.

Ghita a pretextat ca pleaca din Bucuresti si nu s-a mai dus la Dorin, dar l-a verificat Alin si era aici. Eu cred ca totul a avut loc ca urmare a discutiei pe care am purtat-o cu Maior in biroul Presedintelui, pe 19 decembrie. I-am spus direct ca nu este normal sa ma urmareasca si sa il aresteze pe Dorin in conditiile in care a impartit banii cu ei, sau asa cum au zis ei. A fost socat. Nu se astepta. Nu intelegea ce fac, de ce spun aceste lucruri, ca trebuie sa isi asume si ca este incorect ce face Coldea”.


blog lenei udrea ebastian ghita florian coldea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006752 (s)