News Flash:

Echipa Romaniei va intalni formatia Cehiei, in sferturile de finala ale Cupei Federatiei

3 Iunie 2015
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
red cup
Echipa Romaniei va intalni, pe teren propriu, formatia Cehiei, in sferturile de finala ale Grupei Mondiale a Cupei Federatiei, s-a stabilit, miercuri, in urma tragerii la sorti care a avut loc la muzeul Federatiei Franceze de Tenis de la Roland Garros.
Cehia este finalista a editiei 2015 a Cupei Federatiei, urmand a evolua impotriva Rusiei.
Intalnirea Romania - Cehia va avea loc la 6-7 februarie 2016.
Cehia, Rusia, Italia si Germania au fost capi de serie la tragerea la sorti, Franta, Olanda, Romania si Elvetia au fost in urna a doua. Adversara Romaniei a fost stabilita de jucatoarea australiana Casey Dellacqua, care a efectuat tragerea la sorti a intalnirilor din Grupa Mondiala. Tot ea a tras la sorti si gazda intalnirii dintre Romania si Cehia.
Viitoarele adversare ale romancelor reprezinta, dupa SUA, a doua cea mai de succes natiune in Cupa Federatiei, avand in palmares opt titluri, ultimul cucerit in 2014. Echipa numarul 1 mondial, Cehia, urmasa Cehoslovaciei, are in acest moment trei jucatoare in Top 15 WTA - Petra Kvitova (4), Karolina Pliskova (12) si Lucie Safarova (13).
Romania a mai jucat o data impotriva Cehoslovaciei, in 1980, in sferturile de finala ale Grupei Mondiale, cand Virginia Ruzici, Lucia Romanov si Florenta Mihai au fost invinse, cu scorul de 2-1, de o echipa din care faceau parte Hana Mandlikova si Renata Tomanova.
Meciurile din aceasta faza (primele echipe sunt gazde) sunt urmatoarele:
Romania - Cehia;
Germania - Elvetia;
Franta - Italia;
Rusia - Olanda.
Invingatoarea dintre Romania si Cehia va juca in semifinale cu Germania sau Elvetia, iar invinsa va evolua in barajul pentru promovare/mentinere in Grupa Mondiala.
Romania a ajuns intre cele mai bune opt echipe din lume dupa ce a invins, in luna aprilie, la Montreal, echipa Canadei, cu scorul de 3-2.
Romania a participat ultima data in Grupa Mondiala in 1992, dar atunci evoluau 16 echipe in principala divizie a competitiei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006644 (s)