News Flash:

Duel romanesc in semifinale la Shenzhen. Simona Halep si Irina Begu vor juca pentru un loc in prima finala din 2018

4 Ianuarie 2018
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
halep si begu

Simona Halep, locul I WTA, a invins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Arina Sabalenka din Belarus, locul 73 WTA, calificandu-se in semifinalele Shenzhen Open.
La 19 ani, Sabalenka, inalta de 1,82 metri, face parte din categoria jucatoarelor cu o singura abordare tactica a partidelor: sa loveasca mingea cat pot de tare. Nu conteaza pozitia in care se afla, nici unde se duce mingea. Cand nimereste terenul, nu e usor de returnat, dar nici imposibil pentru o jucatoare inteligenta si experimentata ca Halep. Insa joi, Sbalenka nu prea a nimerit terenul advers, luand la tinta fileul, de cele mai multe ori, precum si spatiile exterioare suprafetei de joc, uneori chiar dincolo de liniile de dublu.

Halep nu s-a aratat descumpanita de "razboinica" Sabalenka - sportiva din Belarus tipa cand loveste mai tare decat oricare alta jucatoare din circuit, inclusiv Maria Sarapova. Romanca a primit cu placere "cadourile" rivalei, a fost atenta sa serveasca bine, sa respinga uneori mingea, dar sa o trimita inapoi in terenul advers, "liftata" putin, iar Arina Sabalenka a facut restul muncii liderului WTA. Din cand in cand, Halep a punctat cu precizie chirurgicala pentru o victorie fara emotii.

Meciul a mers repede, fara schimburi lungi de mingi, datorita nerabdatoarei sportive din Belarus (12 puncte direct castigatoare - 22 greseli nefortate). In primul set, Halep a condus cu 3-0 cu doua break-uri, apoi a facut si ea cadou un ghem pe propriul serviciu, dar l-a luat imediat inapoi. La 5-1, Sabalenka a mai reusit sa puncteze pe tabela o data, dar apoi romanca a incheiat setul cu 6-2, in 28 de minute,

Setul al doilea a avut acelasi scor, dupa ce Halep a obtinut break-ul, la 2-2. Astfel, liderul WTA merge in semifinale dupa un meci de numai 57 de minute, cu 11 lovituri direct castigatoare si cu doar cinci erori nefortate.

In faza urmatoare, Simona Halep va evolua cu Irina-Camelia Begu, locul 43 WTA si cap de serie numarul 4, care a invins-o, tot joi, cu scorul de 7-5, 7-5, pe sportiva Timea Babos din Ungaria, locul 56 WTA si cap de serie numarul 8. Halep si Begu sunt partenere la dublu, fiind in semifinalele probei de la Shenzhen.

Calificarea in penultimul act la simplu este recompensata la competitia chineza cu un premiu de 43.663 de dolari si cu 110 puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a pierdut in optimi la acest turneu, in fata sportivei cehe Katerina Siniakova, scor 3-6, 6-4, 5-7. Halep a castigat competitia chineza in 2015.

 


shenzhen open
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005287 (s)