News Flash:

Dragnea sustine ca actiunea ANAF este un atentat la libertatea presei

16 Februarie 2016
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
Liviu Dragnea0
Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marti, ca actiunea ANAF in cazul posturilor de televiziune ale trustului Intact reprezinta un atentat la adresa libertatii presei, precizand ca social-democratii asteapta cu interes raspunsuri de la premierul Dacian Ciolos.
Liderul PSD si-a exprimat "indignarea" fata de demersurile ANAF.
"Am dorit sa fac aceasta declaratie de presa pentru a-mi exprima indignarea fata de modul abuziv in care functionarii ANAF au procedat, ieri, cand au descins in sediul a cinci televiziuni. Din punctul nostru de vedere este o actiune profund nedemocratica (…) Aceasta actiune este clar un atentat impotriva libertatii de exprimare a presei. Nu exista niciun fel de explicatie logica pentru care, ieri, functionarii ANAF, in sediul unor televiziuni ii legitimau pe cei care muncesc acolo. S-a ajuns in situatia in care i-au legitimat si pe cei care ieseau de la emisiuni, membri unor partide, inclusive un senator al Romaniei" a declarat Dragnea, intr-o conferinta de presa.
Liderul PSD a mai spus ca, in ceea ce priveste decizia Senatului, a avut o discutie cu Calin Popescu Tariceanu si cu liderul senatorilor PSD Mihai Fifor. "Am sustinut si sustinem ca primul ministru sa vina maine in Senat si sa dea explicatii. (…) Asteptam cu mare interes raspunsurile prim-ministrului Dacian Ciolos, sa fie constient ca o structura din subordinea Guvernului, in care seful ANAF este numit prin decizia primului ministru, sa dea explicatiile pentru modul in care s-a procedat si, foarte important, sa gaseasca solutii pentru ca aceste televiziuni sa nu fie inchise", a mai spus social-democratul.
El a mai precizat ca va discuta cu presedintele Comisiei de Buget Finante din Camera Deputatilor, Viorel Stefan, pentru a chema ANAF in Parlament pentru a da explicatii cu referire la cazul trustului Intact.
Liderul PSD sustine ca termenul de cinci zile in care trebuie sa se mute televiziunile trustului este "cinic" si "nerealist".
Senatul a decis, marti, la propunerea lui Calin Popescu Tariceanu, sa-l cheme pe premier pentru a da explicatii cu privire la actiunea ANAF in cazul Antena 3, pe care presedintele Senatului a calificat-o drept "un plan bine pus la punct de suspendare a democratiei si de anihiliare a presei".

dacian ciolos liderul psd anaf
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004829 (s)