News Flash:

Doi presupusi kamikaze din aeroportul Zaventem din Bruxelles, identificati. Cel de-al treilea atacator a fugit

23 Martie 2016
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
atacatori bruxelles
Doi belgieni, fratii Khalid si Brahim El Bakroui, au fost identificati drept presupusii atacatori kamikaze care s-au detonat pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, marti dimineata, fiind cautati si in cadrul anchetei privitoare la atentatele din Paris, anunta RTBF, citand o sursa din politie. Atacatorul cautat de autoritatile belgiene care a fost surprins de camerele de supraveghere de pe aeroportul Zaventem, reusind sa scape, este Najim Laachraoui, fiind si el implicat in atentatele din Paris, in care ar fi avut un rol decisiv.
Cei doi erau cunoscuti politiei belgiene pentru activitatile lor infractionale, fiind cautati si pentru implicare in atacurile teroriste din Paris din noiembrie soldate cu 130 de morti.
Khalid El Bakraoui ar fi inchiriat sub un nume fals un apartament din zona Forest, din suburbiile Bruxellesului, unde au avut loc saptamana trecuta operatiuni de amploare ale politiei pentru arestarea lui Salah Abdeslam, islamistul dat in urmarire generala timp de patru luni pentru implicare in atentatele teroriste din Paris si care a fost arestat vinerea trecuta.
In apartamentul respectiv, au fost gasite amprentele lui Abdeslam si a murit un islamist algerian in confruntarile cu politia.
In atentatele de la Bruxelles de marti dimineata care au vizat aeroportul Zaventem si statia de metrou Maalbeek, 31 de persoane au murit si 250 au fost ranite, scrie 20minutes.fr.
Cel de-al treilea atacator care a fugit de pe aeroportul Zaventem este Najim Laachraoui
Atacatorul cautat de autoritatile belgiene care a fost surprins de camerele de supraveghere de pe aeroportul Zaventem, reusind sa scape, este Najim Laachraoui, fiind implicat si in atentatele din Paris, in care ar fi avut un rol decisiv, relateaza postul belgian RTBF.
Najim Laachraoui, cunoscut sub numele de Soufiane Kayal, este cel de-al treilea atacator din aeroportul Zaventem, care a reusit sa scape. Politia belgiana a gasit centuri explozive nedetonate in aeroport.
Laachraoui este cautat si in cadrul anchetei cu privire la atentatele din Paris, amprentele sale fiind descoperite in doua dintre locatiile ocupate de atacatorii din Paris si pe mai multe centuri explozive.
In varsta de 24 de ani, el este cautat de autoritati din decembrie sub numele de Soufiane Kayal.
Potrivit RTBF, exista mai multe indicii care sustin ipoteza ca Laachraoui ar fi construit dispozitivele explozive utilizate in atentatele din Paris. El ar avea compententele necesare in electromecanica pentru a construi dispozitivele pe care au fost descoperite amprentele sale. De asemenea, in locuinta din Schaerbeek (Bruxelles) ar fi fost construite dispozitivele explozive utilizate in atentatele din noiembrie din Paris.
La fel ca fratii El Bakroui, identificati drept presupusii atacatori kamikaze de pe aeroportul Zaventem, Laachraoui se afla in vizorul politiei belgiene pentru activitatile sale infractionale si pe numele sau a fost emis un mandat international de arestare din martie 2014.
Mediafax.ro

kamikaze bruxelles
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006042 (s)