News Flash:

Doar 1007 romani din Diaspora vor sa voteze prin corespondenta

21 Iunie 2016
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
vot stampila
Putin peste 1000 de romani din strainatate din totalul de aproximativ 500.000 au solicitat sa voteze prin corespondenta la alegerile parlamentare, in timp ce autoritatile romane au primit 334 solicitari de infiintare a unor sectii de votare, a declarat, marti, vicepresedintele AEP, Marian Muhulet.
"Pot sa va spun ca, pana in acest moment, avem 1.007 de solicitari de vot prin corespondenta si 334 de solicitari de infiintare de sectii de votare si aceste 334 nu inseamna ca infiintam trei sectii de votare, ci sunt 334 de solicitari de pe tot mapamondul. Practic nu suntem in fata faptului de a infiinta vreo sectie de votare la solicitare, in momentul de fata. Dar datele sunt disponibile, sunt accesibile oricarui cetatean, ii incurajam pe cetateni sa faca astfel de solicitari pentru ca dreptul lor constitutional sa fie exercitat in conditiile optime puse la dispozitie de catre Parlament prin legile 288 si 208 aprobate anul trecut", a declarat Marian Muhulet, intr-o conferinta de presa sustinuta la MAE.
Muhulet a precizat ca, oficial, potrivit datelor detinute sunt aproximativ 500.000 de cetateni romani cu domiciliul in strainatate.
El a apreciat ca, in acest moment, romanii din strainatate sunt mai favorizati decat romanii din tara, in perspectiva dreptului de vot.
"Sunt discriminati pozitiv si este de datoria lor sa cunoasca si sa se informeze prin apel la misiunile diplomatice ale Romaniei, la consulate, ambasade, ICR-uri, unde gasesc toate informatiile. Isi pot prelua informatii de acolo, isi pot descarca cererile de vot prin intermediul corespondentei sau prin intermediul unei sectii mai aproape de domiciliu sau de resedinta lor si sa o transmita in termen util”, a adaugat Muhulet.
Vicepresedintele AEP a precizat ca vor fi organizate sectii de votare atat in misiunile diplomatice, cat si acolo unde cetatenii solicita acest lucru. El a solicitat Executivului emiterea cat mai urgenta a hotararii de Guvern care sa stabileasca data alegerilor parlamentare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005069 (s)