News Flash:

DNA: Chiuariu, acuzat ca a cerut 3 milioane de euro pentru ca Paltin Sturdza sa primească 6.000 ha padure

16 Ianuarie 2015
1867 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii anticoruptie au extins urmarirea penala in cazul lui Tudor Chiurariu, acuzandu-l ca i-a cerut 3 milioane de euro lui Gheorghe Paltin Sturdza pentru a obtine pentru acesta din urma, prin traficarea influentei asupra unor functionari, un teren de circa 6.000 de hectare de padure.
Potrivit procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Brasov, in contextul retrocedarii ilegale a unor mari suprafete de teren forestier catre Gheorghe Paltin Sturdza, in 12 aprilie 2013, la biroul SCA Chiuariu si Asociatii din Bucuresti a avut loc o intalnire intre acesta si senator.
"Cu ocazia acelei intalniri, dupa ce Chiuariu Tudor Alexandru l-a asigurat pe Paltin Gheorghe Sturdza de influenta sa avuta asupra functionarilor publici din judetul Bacau implicati in procedura de punere in executare a deciziei nr. 231/2012 a Tribunalului Covasna, i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obtine, cu ajutorul influentei sale asupra respectivilor functionari, punerea in posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de padure", potrivit anchetatorilor.
Procurorii DNA anuntau, in 10 ianuarie, ca Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane euro, pentru interventii privind retrocedarea in cazul lui Sturdza, banii fiind disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica.
Procurorii DNA Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pe o durata de 30 de zile, din 10 ianuarie pana in 8 februarie inclusiv, fata de senatorul Tudor Chiuariu.
Mediafax.ro 

procurorii anticoruptie tudor chiurariu tudor chiuariu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005906 (s)