News Flash:

Din toamna vom avea prima bancnota cu chipul unei femei. Ce valoare va avea?

28 Septembrie 2021
1435 Vizualizari | 0 Comentarii
bancnota

Banca Nationala a Romaniei va lansa, in aceasta toamna, prima bancnota pe care apare chipul unei femei. Este vorba despre o bancnota in valoare de 20 de lei care o va ilustra pe Ecaterina Teodoroiu, eroina in Primul Razboi Mondial.

Anuntul a fost facut de europarlamentarul Corina Cretu.

„Am aflat cu bucurie faptul ca in aceasta toamna – sa speram, dupa multe amanari – Banca Nationala a Romaniei va lansa prima bancnota cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria tarii. Cu aceasta ocazie, Romania va marca un moment important in incurajarea afirmarii femeilor si in recunoasterea contributiei substantiale pe care au avut-o in diferite momente ale istoriei”, a scris Corina Cretu, pe Facebook.

Bancnota va avea valoarea de 20 de lei.

„Da, asa cum am mai anuntat, pana la finalul acestui an vom lansa bancnota de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu, prima femeie care apare pe bancnotele romanesti. Am amanat procesul de lansare din cauza pandemiei, dar BNR tine foarte mult la aceasta premiera”, a declarat pentru Economedia Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Bancii Nationale.

Anuntul privind lansarea unei bancnote care sa o celebreze pe Ecaterina Teodoroiu a fost facut de BNR inca din 2019, insa pandemia a amanat aceste planuri.

BNR afirma atunci ca alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dubla semnificatie. Banca Nationala a Romaniei sustine astfel preocuparile pentru consolidarea egalitatii de gen, in linie cu initiativele altor banci centrale din lume. De asemenea, BNR marcheaza inca o data implinirea Centenarului Romaniei Mari (2020), onorand imaginea unui erou al Marelui Razboi de Reintregire arata economica. ro


economica ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004834 (s)