News Flash:

Descoperire socanta in Franta. Un barbat a fost gasit decapitat!

26 Iunie 2015
1287 Vizualizari | 0 Comentarii
politie paris
Un cadavru decapitat a fost gasit vineri in apropierea unei uzine din Saint-Quentin-Fallavier in Isere, in sud-estul Frantei, unde a fost comis un atentat, relateaza AFP in pagina electronica. Premierul francez, Manuel Valls, a ordonat vineri "sporirea vigilentei" la toate instalatiile sensibile din Rhone-Alpes.
O explozie a provocat moartea unei persoane si ranirea altor catorva intr-o uzina de gaz industrial din Isere. Potrivit informatiilor obtinute de cotidianul Le Monde, deflagratia a fost provocata de doua persoane care au intrat cu masina in uzina Air Products din Saint-Quentin-Fallavier.
Unul dintre atacatori a fost retinut de jandarmi. La fata locului au fost gasite bannere in araba care nu au fost inca expertizate. Un cadavru decapitat a fost gasit in apropierea uzinei.
Potrivit cotidianului Le Dauphiné libéré, unul dintre atacatori si-a declarat apartenenta la Statul Islamic.
AFP relateaza ca ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve se va deplasa "imediat" la fata locului, in timp ce Le Dauphiné libéré sustine ca a fost sesizat Parchetul antiterorism.
Premierul francez cere "vigilenta sporita" dupa atentatul din Isere
Premierul francez, Manuel Valls, a ordonat vineri "sporirea vigilentei" la toate instalatiile sensibile din Rhone-Alpes, dupa atentatul de la uzina din Isere, in sud-estul Frantei, unde s-a produs o explozie iar un cadavru a fost gasit decapitat, relateaza Le Dauphine libere, in editia electronica.
Securitatea a fost consolidata la comisariatele din localitatile invecinate, in timp ce ministrul francez, Bernard Cazeneuve, este asteptat sa ajunga in cateva minute la fata locului. Potrivit unei surse apropiate anchetei, nu sunt excluse si alte atentate. Prin urmare, a fost mobilizat un dispozitiv important de jandarmi.
Angajatii companiei Air Products sunt in stare de soc deoarece unii dintre ei au fost martorii atacului. Ei vor fi dusi intr-o sala polivalenta din localitatea vecina Verpilliere.
Potrivit unei surse apropiate anchetei, o masina a patruns in interiorul uzinei cu putin timp inainte de ora locala 10.00 (11.00 ora Romaniei), a facut mai multe viraje apoi a lovit buteliile de gaz aflate in curtea uzinei.
Cotidianul francez relateaza, de asemenea, ca un barbat a fost decapitat in curtea uzinei, dar nu este vorba despre un angajat. Capul acestuia a fost gasit la cativa metri distanta de corp, agatat de gard si acoperit cu inscriptii in araba.
Un barbat in varsta de aproximativ 30 de ani, cunoscut de serviciile de informatii franceze, a fost arestat. Un alt barbat, care circula la bordul unui vehicul in aceasta dimineata inainte de comiterea atentatului si care facea ture in fata companiei vizate, este cautat activ. Potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate interna, "toate semnalele au fost in ultimele saptamani pe rosu pentru ca exista posibilitatea producerii unui astfel de atentat pe teritoriul national".
Parchetul antiterorist din Paris a demarat o ancheta
Parchetul antiterorist din Paris a demarat o ancheta in legatura cu atentatul comis vineri dimineata la o uzina din Isere, in sud-estul Frantei, iar presedintele Francois Hollande, care se va intoarce mai devreme de la summitul UE din Bruxelles, a convocat Consiliul de aparare, relateaza RTL.fr.
In urma atentatului din incinta uzinei chimice Air Products, Parchetul antiterorist a demarat o ancheta pentru asasinat si tentative de asasinat in banda organizata si in legatura cu o organizatie terorista; distrugere, degradare cu o substanta exploziva in banda organizata si in legatura cu o organizatie terorista; asociere de infractori teroristi in vederea comiterii de crime impotriva persoanelor.
Presedintele francez, Francois Hollande, si-a scurtat vizita la Bruxelles, unde participa la summitul Uniunii Europene, si se va intoarce in tara, unde a convocat o reuniune a Consiliului de aparare pentru ora 15.00 (16.00, ora Romaniei).
"Din nefericire, un nou atentat terorist s-a produs, deci sunt nevoit sa-mi scurtez vizita", le-a explicat ministrul Apararii, Jean-Yves Le Drian, salariatilor uzinei Turbomeca din Bordes, unde se afla inainte de pranz.
"La ora 15.00, presedintele Republicii reuneste Consiliul de aparare, la care voi participa", a adaugat el, refuzand sa faca declaratii presei.
Unul sau doi atacatori care au afirmat ca fac parte din gruparea terorista Stat Islamic au comis un atentat la uzina chimica Air Products din Saint-Quentin-Fallavier, provocand moartea unei persoane si ranirea altor doua. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006137 (s)