News Flash:

Delapidarea de 2,7 milioane de lei, platita cu cinci ani de inchisoare de Ridzi

16 Februarie 2015
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
Delapidarea fondurilor Ministerului Tineretului cu 2,7 milioane de lei a costat-o scump pe Monica Iacob-Ridzi, ea fiind condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare pentru ca a atribuit contracte "cu dedicatie" unor firme de prestari servicii pentru organizarea Zilei Tineretului.
Ajuns pe masa judecatorilor in mai 2011, acest dosar a avut primul termen in octombrie 2011, iar o prima solutie in acest caz a venit dupa 37 de termene, in ianuarie 2014. In faza de apel au fost necesare doar patru termene de judecata, intre 13 octombrie 2014 si 9 februarie.
Judecatorii instantei supreme au stabilit, prin deciziilor lor, ca ipotezele procurorilor anticoruptie se confirma.
Astfel, Ridzi a fost gasita vinovata ca, in perioada 17 martie - 22 mai 2009, in calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect. Prin urmare, s-a decis alocarea catre firmele Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decat cea solicitata si aprobata prin buget pentru acest eveniment. Fostul ministru al Tineretului si Sportului a hotarat, de asemenea, in mod unilateral, ca evenimentele sa fie organizate in Bucuresti, Costinesti si 39 de resedinte de judet, unde stia ca structurile proprii ale ministerului ori alte entitati publice sau private vor desfasura manifestari de acest gen.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006737 (s)