News Flash:

Decizie de ultima ora luata de medici in cazul lui Cotabita

18 Mai 2015
1634 Vizualizari | 0 Comentarii
cotabita0
Starea lui Gabriel Cotabita este in continuare grava, la 11 zile de la internarea in Spitalul de Urgenta Floreasca, si i s-ar putea face traheotomie, interventie prevazuta de protocoalele medicale, dupa sapte-zece zile in care un pacient este ventilat mecanic, potrivit unor surse medicale.
"Pacientul este in continuare internat in Sectia de Terapie Intensiva, starea lui este grava, dar stabila", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.
Traheotomia este o interventie chirurgicala care se face de urgenta, in cazul disfunctiei ventilatorii acute, prin obstructia caii respiratorii superioare, sau cu indicatii bine precizate, in afectiuni care necesita restabilirea unei ventilatii adecvate.
"Aceasta procedura este trecuta in protocoalele terapeutice si se foloseste in orice caz in care pacientul sta mai mult pe ventilatie mecanica sau care urmeaza sa stea o perioada mai indelungata conectat la aparate. Traheostoma se monteaza pentru a proteja traheea, dar si pentru a elimina secretiile si se monteaza la sapte-zece zile dupa ce pacientul a fost intubat", au precizat sursele citate.
Cotabita este internat din 8 mai in Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca, fiind ventilat mecanic, dupa ce a fost gasit in stop cardio-respirator. Cantaretul este ingrijit de o echipa multidisciplinara complexa care il evalueaza permanent, in functie de starea acestuia fiind luate in discutie alte posibile investigatii si interventii.
Investigatiile complexe indicau, in 11 mai, drept cea mai probabila cauza a stopului cardio-respirator suferit de Cotabita o tulburare severa de ritm cardiac, produsa in contextul unor afectiuni cardio-vasculare preexistente. Reprezentantii Spitalului de Urgenta Floreasca aratau atunci ca sunt "excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonara si accidentul vascular cerebral".
Un examen RMN efectual in 12 mai a pus in evidenta prezenta unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severa de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scazut debitul sanguin cerebral si implicit oxigenarea creierului a fost precara. De aceea se vorbeste despre "leziuni cerebrale greu cuantificabile, in acest moment", spuneau surse medicale.
Mediafax.ro 

traheotomia cotabita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006244 (s)