News Flash:

De ce au adultii acnee pe fata? Iata cele mai frecvente cauze

28 Mai 2015
2287 Vizualizari | 1 Comentarii
acnee1

Din ce in ce mai multe persoane aflate la varsta maturitatii sufera la un moment dat de acnee. Iar printre pacientii care cauta ajutor in cabinetele dermatologice,femeile ocupa primul loc. De ce ne chinuiesc cosurile si cand avem, 20, 30 sau chiar 40 de ani, de parca am fi din nou la pubertate?

Acneea este cauzata de un exces de grasime produsa de glandele sebacee. Poate afecta orice fel de ten si este in stransa legatura cu o dereglare a productiei de hormoni masculini. In lunga serie de motive, se regasesc:

Sindromul X - Femeia care sufera de sindromul X are probleme cu greutatea, este predispusa la diabet sau la boli cardiovasculare si prezinta exces de par pe fata. Sindromul X este cauzat de o viata sedentara si de o dieta neadecvata. Combinate, acestea duc la un exces de insulina care determina ovarele sa produca mai mult testosteron, hormon strict masculin.

Sindromul ovarelor polichistice
Chisturile ovariene
 duc la cresterea productiei de hormoni androgeni, ceea ce cauzeaza acneea, dar si o pilozitate aparent inexplicabila pentru o femeie. In plus, ciclul menstrual este neregulat si, de cele mai multe ori, insotit de sangerari abundente si de dureri foarte puternice.

Stresul - In situatiile mai delicate, stresante, glandele suprarenale sunt obligate sa functioneze la capacitate maxima. Odata cu adrenalina, este insa secretat si un hormon care stimuleaza activitatea glandelor sebacee si, implicit, aparitia cosurilor.


varsta maturitatii acnee cabinetele dermatologice acneea sindromul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006532 (s)