News Flash:

Cum va fi vremea de Sfanta Maria

8 August 2016
1764 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda
Vremea se mentine caniculara pana spre sfarsitul saptamanii, cand temperaturile maxime scad si cu 10 grade in unele zone, astfel ca putem vorbi de o mini-vacanta de Sfanta Maria destul de racoroasa pe alocuri.

Luni, vremea se va racori si in sud si in sud-est, iar valorile termice se vor situa in jurul mediilor multianuale specifice perioadei, in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 de grade in Bucovina si in estul Transilvaniei si 32 de grade in sudul Munteniei si al Olteniei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse si descarcari electrice, local la munte, in sud-vest si in centru si doar izolat in restul teritoriului. Pe areale foarte restranse se pot acumula cantitãti de apã de peste 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindinã. Vantul va sufla mai alert in regiunile sud-estice, iar pentru scurt timp si in celelalte regiuni, in timpul averselor.

In Bucuresti, vremea se racoreste usor si in Capitala, atmosfera e mai respirabila, cu maxime de 30..32 gr la umbra, cu cer variabil si vant ceva mai sprinten.

Marti, valorile termice cresc usor sise vor situa peste normele climatologice in majoritatea regiunilor, cu maxime cuprinse intre 25 de grade in Transilvania si 33 de grade, izolat, in Lunca Dunãrii. Vor fi innorãri temporare in vest, in centru si zona de munte, unde pe arii restranse vor fi ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice si unele intensificãri ale vantului. In restul teritoriului cerul va fi variabil si astfel de fenomene vor fi doar izolat.

In Bucuresti, vremea va fi frumoasa, cu cerul mai mult senin, dar calduroasa, cu maxime la umbra de 31..32 grade.

Miercuri, vremea va deveni cãlduroasã in cea mai mare parte a tãrii, local canicularã dupa amiazã in sudul extrem. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 gr in estul Transilvaniei si 36 de grade in lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu innorãri temporar accentuate in regiunile intracarpatice precum si la munte, unde local, indeosebi in cursul noptii, se vor semnala averse si descãrcãri electrice. Izolat vor fi conditii de grindinã, iar cantitãtile de apã pot fi mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri de scurtã duratã in timpul ploilor.

In Bucuresti, si in capitala temperaturile mai cresc putin, vremea va fi aproape caniculara, cu 33, chiar 34 grade la umbra in centru si disconfort termic destul de accentuat. Cerul va fi mai mult senin iar vantul abia daca ajunge la moderat.

Vremea ramane canicular in sud-est si joi, maximele urmand sa ajunga pana la 37 grade la umbra, dar in vest, in nord si in centru se raceste accentuat chiar, astfel incat vor fi si maxime de doar 19..20 de grade. De vineri temperaturile scad chiar si cu mai bine de 10 grade si in sud-est si astfel vremea va deveni racoroasa in toata tara si se va mentine asa peste weekend.

Ploile nu lipsesc in acest interval, dimpotriva, joi in vest, in nord si in centru apoi, noaptea mai ales in jumatatea de est vor fi averse insotite de descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului. Izolat cantitãtile de apã vor fi insemnate si vor fi conditii de grindinã.Spre sfarsitul saptamanii, vineri mai ales, instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã in nordul, centrul si estul tãrii unde mai cad ploi de vara insotite de fulgere si tunete iar in celelalte zone astfel de fenomene vor fi pe arii mai restranse. 

luni bucuresti marti miercuri joi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005868 (s)