News Flash:

Cum sa-ti racoresti casa fara aer conditionat

4 Mai 2018
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
casa

Suntem in plina vara, iar temperaturile ridicate din ultimele zile ti-au cauzat deja un disconfort semnificativ, chiar daca ai stat doar acasa. Atunci cand este canicula, cea mai buna metoda pentru a ne feri de efectele caldurii este sa stam acasa si sa pormin aerul conditionat. Dar ce facem daca nu avem un aparat de aecst tip instalat in locuinta ori suntem prea sensibili si nu il putem utiliza? Avem cateva solutii pentru tine, numai bune sa ai o locuinta racoroasa, in care sa te simti bine chiar si in cele mai toride zile.
Daca nici tu nu ai aer conditionat acasa, sau te feresti sa il folosesti din diferite motive, avem pentru tine cateva trucuri care te vor ajuta sa inlaturi caldura din locuinta ta.

Cum sa faci racoare in casa fara aer conditionat:

Acopera geamurile

Dimineata, imediat ce soarele incepe sa iti bata in geam, ar fi bine sa iti acoperi ferestrele cu jaluzele. Lasa-le trase jos pana seara, cand soarele va apune. In acest fel, caldura nu va patrunde atat de usor in locuinta ta. Daca nu ai jaluzele, poti monta deasupra geamurilor copertine din panza retractabile, rulouri din diferite textite, dar poti monta pe exteriorul ferestrelor chiar si obloane. Sunt extrem de chic iar efectul lor de umbrire este semnificativ.

Nu gati in timpul zilei
In perioada in care temperaturile de afara sunt foarte ridicate, este indicat, pe cat posibil, sa nu gatesti in timpul zilei. Flacara de la aragaz va face sa fie si mai cald, iar folosirea cuptorului pentru a gati unele preparate s-ar putea transforma intr-un chin atat pentru tine cat si pentru cei dragi. Indicat ar fi sa pregatesti preparate culinare care nu necesita un timp de gatire indelungat, si cel mai bine ar fi sa faci asta mai spre seara.


Aeriseste suficient
Caldura de afara te opreste sa deschizi si cel mai mic geam in timpul zilei, insa noaptea este momentul prefect sa aerisesti intreaga locuinta. Deschide si usile de la toate camerele pentru a lasa aerul sa circule peste tot.

Evita baile fierbinti
O baie sau un dus fierbinte in timpul zilei nu va face decat sa creasca temperatura in casa ta. Ar fi bine sa lasi aceasta activitate dupa lasarea serii, cand vei putea aerisi mai usor.

Umbreste-ti curtea cu copaci sau vita-de-vie
Daca stai la casa, cel mai bine este sa ai plantati in curte cativa copaci si, de ce nu, vita de vie. Sunt practic o bariera naturala care opreste razele soarelui sa iti incalzeasca locuinta.

Cumpara-ti un ventilator
Daca ai incercat deja variantele de mai sus dar temperaturilor de acasa depasesc cu mult pragul tau de confort, ar fi bine sa iti cumperi un ventilator. Aceste produse se gasesc in aceasta perioada peste tot in magazine, iar preturile sunt pentru toate buzunarele. Un ventilator simplu are un pret de pornire de la 50-60 de lei, iar unul performant, cu afisaj electronic, poate ajunte la sume de peste 200 de lei.

Izolatie termica
O casa izolata termic este mai racoroasa vara si mai calduroasa iarna, datorita componentei de transfer termic prin convectie. O investitie semnificativa dar extrem de eficienta. Iar beneficiile le vei simti imediat.


izolatie termica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007917 (s)