News Flash:

Cum sa prepari cele mai gustoase turte cu verdeata si cascaval

30 Mai 2018
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
turte

Se servesc ca aperitiv sau chiar si in loc de paine. Se gatesc foarte usor, datorita aluatului maleabil si umpluturii elementare!

Ingrediente

400 g faina de grau;
1 lingurita bicarbonat de sodiu;
300-400 g cascaval;
unt dupa gust;
2 catei de usturoi;
1 pahar chefir/iaurt sau lapte batut (250 ml);
1 lingurita sare;
1 manunchi verdeata;
200 ml iaurt.
Cum se prepara?

Puneti bicarbonatul de sodiu in chefir si lasati-l asa pentru 5 minute.
Cerneti faina si adaugati sare, apoi turnati chefirul deasupra si faceti aluatul.
Presurati aluatul cu faina, astupati-l cu un prosop si lasati-l asa pentru 10 minute.
Cat timp aluatul se odihneste, dati prin razatoare cascavalul si amestecati-l cu verdeata tocata, adaugati sare dupa gust.

Impartiti aluatul in 6 bucati egale. Intindeti din ele turte.
In mijlocul fiecareia puneti cate 2 linguri de umplutura si lipiti marginile peste umplutura.
Mingiuta cu umplutura apasati-o cu mana, dupa care, cu atentie sa intindeti din ea o turta cu diametrul de 20 cm.

Prajitile pe tigaia uscata timp de 3 minute pe fiecare parte.
Turtele care sunt gata le puneti una peste alta si le ungeti cu unt.
Din iaurt, usturoi si verdeata gatiti sosul care se serveste odata cu turtele.
Va dorim pofta buna alaturi de cei dragi!
 


aperitiv grau cascaval bicarbonatul sodiu faina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005719 (s)