News Flash:

Cum sa faci cea mai buna salata de cartofi

30 Iulie 2018
807 Vizualizari | 0 Comentarii
salata de cartofi

Cine nu cauta retete usoare de facut in timpul verii? Mai ales unele care sa implice cat mai putin timp petrecut in fata aragazului. De aceea, poti incerca cea mai buna salata de cartofi.

Ingrediente

6 cartofi albi medii

3 linguri de otet

2 tulpini mari de telina, taiate cubulete

6 cepe verzi, taiate cubulete

5 oua fierte tare, decojite

1/2 cana de maioneza

1 lingura de mustar

1 1/2 lingurita de seminte de telina

sare si piper negru proaspat macinat

 

Cartofii se pun intr-o oala cu apa sarata si se lasa la fiert. Cand apa atinge punctul de fierbere la temperatura ridicata, se da focul mai incet si se mai lasa inca 10-15 minute cartofii la gatit sau pana cand poti introduce cu usurinta o furculita in acestia.

Se scurge apa si se lasa cartofii sa se raceasca. Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati mari. Se transfera cartofii intr-un bol mare si se stropesc cu otet. Se amesteca putin, dupa care se lasa inca 15 minute. Se adauga telina si ceapa verde tocate marunt. 4 din ouale fierte se taie si se adauga in bol.

Intr-un bol mediu, se amesteca maioneza cu mustarul, semintele de telina, sarea si piperul. Se adauga acest sos in amestecul de cartofi si se mai condimenteaza cu sare si piper daca este nevoie. Se taie ultimul ou in felii subtiri si se pun feliile deasupra salatei. Poti presara si putina boia de ardei daca vrei. Se lasa la frigider cel putin o ora inainte de a servi salata.


maioneza mustar lingurita telina piper macinat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1752 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005026 (s)