News Flash:

Cum sa aplici – procesul de inscriere online la Universitatea de Vest Timisoara 

4 Iulie 2022
463 Vizualizari | 0 Comentarii
uvt


In anul 2022, inscrierea pentru procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) se desfasoara online. Candidatii isi pot crea un cont pe platforma digitala de admitere, unde isi vor completa datele personale, vor incarca toate documentele justificative necesare, vor achita taxa de inscriere si, ulterior, isi vor confirma locul si vor achita taxa de inmatriculare.

Ghidul de utilizare a platformei online de admitere este disponibil AICI, continand informatii complete despre crearea contului, deschiderea, completarea si depunerea dosarelor, dar si despre confirmarea locurilor obtinute in urma procesului de admitere.

Pana in prima parte a lunii iulie 2022, candidatii vor putea sa completeze informatii si sa incarce documente pe platforma de inscriere, chiar daca inca nu au sustinut si absolvit examenul de bacalaureat/de finalizare a studiilor universitare de licenta, iar informatiile despre rezultatele acestui examen vor fi completate dupa afisarea rezultatelor finale.

Pentru sesiunea de admitere din luna iulie 2022, pentru ciclul de studii universitare de licenta, perioada de inscriere se va incheia dupa ce vor fi eliberate si diplomele de bacalaureat pentru promotia care va sustine examenul in acest an.

Termenele limita pana la care se poate realiza inscrierea sunt prevazute in calendarele cuprinse de regulamentele fiecarei facultati a UVT pentru organizarea si desfasurarea procesului de admitere la studiile universitare si afisate pe pagina fiecarui program de studii de pe aceasta platforma. 

Candidatii vor identifica pe platforma de admitere facultatile UVT si, in cadrul acestora, mai multe sesiuni de admitere, dedicate anumitor programe/domenii de studii universitare sau anumitor categorii de candidati. Fiecare candidat va putea depune „dosare” electronice de admitere in cadrul mai multor sesiuni electronice de admitere deschise pe platforma digitala, in functie de programele de studii universitare de care este interesat. In cadrul aceleiasi sesiuni de admitere, un candidat va putea depune cel mult doua „dosare”, doar in cazul in care doreste sa urmeze in paralel doua programe de studii universitare cuprinse in aceeasi sesiune electronica pe platforma de admitere.

Un candidat poate fi admis sau poate parcurge un singur program de studii universitare pe loc finantat de la bugetul de stat la acelasi ciclu de studii universitare si poate parcurge cel mult doua programe de studii universitare in paralel. In cadrul unui dosar depus, candidatul poate selecta mai multe optiuni de programe de studii universitare sau tipuri de locuri de care este interesat, derulate in cadrul aceleiasi facultati. 

Alegerea optiunilor este poate cea mai importanta activitate din cadrul procesului de inscriere pentru admiterea la studii universitare. Printr-o optiune intelegem alegerea unui program de studii universitare impreuna cu un tip de loc. Locurile pot fi finantate de la bugetul de stat sau pot fi cu taxa. Va recomandam sa alegeti si optiunile de loc cu taxa, pe langa cele finantate de la bugetul de stat, pentru a va asigura ca veti fi repartizati pe unul dintre locuri. Astfel, va indemnam sa selectati cu atentie optiunile voastre! Crearea clasamentelor se va face in functie de ordinea optiunilor voastre pe programe de studii si tipuri de locuri. Daca nu veti selecta si optiuni pe locuri cu taxa, nu veti fi distribuiti pe aceste locuri in cazul in care nu veti fi eligibili pentru un loc finantat de la bugetul de stat, ramanand in afara clasamentului. Mai multe informatii despre procesul de alegere a optiunilor, AICI. 

Candidatii care deja au urmat anul I pe loc finantat de la bugetul de stat la alt program de studii universitare din cadrul aceluiasi ciclu de studii universitare (licenta/masterat), indiferent daca au absolvit sau nu respectivul program de studii si indiferent de universitate (din Romania), vor putea candida doar pe locuri cu taxa.

Pe platforma digitala de admitere, candidatii vor putea opta si pentru a aplica pe locuri dedicate unor categorii distincte de candidati, prin bifarea optiunilor corespunzatoare in formularul de inscriere: candidati de etnie roma (in cazul selectarii etniei „rom”, candidatii isi vor putea exprima intetia de a aplica pentru locurile special dedicate acestei categorii), candidati proveniti din sistemul de protectie sociala/centre de plasament (dupa selectarea situatiei sociale speciale in care se incadreaza, candidatii isi vor putea exprima intentia de a aplica pentru locurile special dedicate acestei categorii), candidati cu cerinte educationale speciale/dizabilitati (in cazul bifarii in formularul de inscriere a apartenentei la aceasta categorie, candidatii isi vor putea exprima intentia de a aplica pentru locurile special dedicate acestora),  candidati absolventi ai liceelor din mediul rural (in cazul in care candidatii au absolvit un liceu din mediul rural, isi vor putea exprima intentia de a aplica pentru locurile special dedicate acestei categorii) sau candidati romani de pretutindeni (pentru aceasta categorie de candidatii existand sesiuni de admitere distincte).

Procesul de inscriere online se va finaliza dupa achitarea taxei de inscriere sau dupa incarcarea pe platforma de admitere a documentelor justificative pentru scutirea de taxa de inscriere (ce trebuie validate, ulterior, de catre comisia de admitere de la nivelul facultatii), odata cu apasarea butonului „Finalizeaza si depune”, pozitionat pe pagina dosarului in coltul din dreapta jos. Taxa de inscriere va putea fi achitata pana la data limita de inscriere stabilita de calendarul prevazut de regulamentul fiecarei facultati a UVT pentru organizarea si desfasurarea procesului de admitere la studiile universitare si afisata pe pagina fiecarui program de studii de pe aceasta platforma. Toate taxele aferente procesului de admitere se vor achita online, prin plata cu cardul, prin modulul de plata existent pe platforma de admitere online a UVT. Mai multe detalii despre taxele aferente procesului de admitere, AICI.

Dupa incheierea perioadei de inscriere, optiunile, ordinea acestora, precum si alte informatii din fisa de inscriere nu pot fi modificate.

La toate programele de studii universitare de licenta din cadrul UVT procesul de admitere presupune sustinerea unei probe de admitere, fie pentru testarea cunostintelor/aptitudinilor conexe domeniului de studii ales si a capacitatilor cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilitatilor lingvistice si de rationament. Mai multe detalii despre procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare pot fi gasite pe paginile aferente acestora de pe prezenta platforma.

Candidatii vor trebui sa prezinte toate documentele necesare procesului de admitere, in conformitate cu prevederile regulamentelor privind organizarea si desfasurarea procesului de admitere elaborate de facultatile UVT, in original sau in copie legalizata, pana cu cel putin o zi inainte de data afisarii listelor cu candidatii admisi, conform calendarului stabilit prin regulamentele facultatilor UVT privind organizarea si desfasurarea procesului de admitere, la punctele de preluare a documentelor de admitere din sediile UVT sau din centrele judetene de admitere organizate de UVT, pentru scanarea si certificarea acestora conform cu originalul de catre operatorii UVT. Candidatii care nu vor indeplini aceasta prevedere nu vor fi inclusi in clasamentul procesului de admitere.

Toti candidatii declarati admisi la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) in urma unei sesiuni de admitere vor confirma locul, in termenul precizat de calendarul stabilit prin regulamentul pentru organizarea si desfasurarea procesului de admitere la studiile universitare aferent fiecarei facultati, pe platforma de admitere online, conectandu-se in contul propriu, vizualizand dosarul care a fost declarat admis, selectand butonul „Plateste” din dreptul taxei de inmatriculare si achitand aceasta taxa online, utilizand un card bancar. Candidatii scutiti de achitarea taxei de inmatriculare (confirmare), dupa selectarea butonului „Plateste” din dreptul taxei de inmatriculare, trebuie sa selecteze optiunea „Scutire taxa” si sa incarce documentele justificative pentru scutirea taxei (lista cu tipurile de candidati scutiti de achitarea taxei de inmatriculare este disponibila AICI).

Candidatii care NU confirma locul obtinut prin achitarea taxei de inmatriculare (confirmare) in termenul stabilit prin regulamentul pentru organizarea si desfasurarea procesului de admitere la studiile universitare aferent fiecarei facultati vor fi declarati respinsi. 

In cazul in care in urma procesului de admitere candidatul ocupa un loc finantat de la bugetul de stat, acesta va trebui sa predea, cel tarziu in perioada de confirmare a locului prevazuta in calendarul stabilit prin regulamentul pentru organizarea si desfasurarea procesului de admitere la studiile universitare aferent fiecarei facultati, diploma de bacalaureat, respectiv diploma de finalizare a studiilor universitare de licenta (sau adeverinta echivalenta, daca diploma nu a fost eliberata) in original, la sediul UVT sau la unul dintre centrele de admitere din tara.

Candidatii admisi pe un loc finantat de la bugetul de stat care NU depun la UVT diploma/adeverinta de bacalaureat/licenta in original pana la incheierea perioadei de confirmare, conform termenului stabilit prin regulamentul pentru organizarea si desfasurarea procesului de admitere la studiile universitare aferent fiecarei facultati, vor fi transferati pe un loc cu taxa.

In cazul in care in urma procesului de admitere candidatul ocupa un loc cu taxa, acesta va achita, pe langa taxa de inmatriculare, si 30% din valoarea taxei anuale de studii, pana cel tarziu la data de 3 august 2022, pentru sesiunea de admitere din luna iulie, respectiv pana cel tarziu la data de 20 septembrie 2022, pentru sesiunea de admitere din luna septembrie, prin plata online cu cardul pe platforma de admitere online.

Candidatii admisi pe un loc cu taxa care NU achita in termenul stabilit si 30% din valoarea taxei anuale de studii vor fi declarati respinsi.

Pentru a veni in sprijinul candidatilor, Universitatea de Vest din Timisoara va organiza mai multe centre de admitere, atat la sediile UVT din municipiul Timisoara, cat si in mai multe municipii resedinta de judet din regiunile bazinului principal de selectie a studentilor UVT. Informatii despre locatiile si programul centrelor judetene, AICI.

La sediul Universitatii de Vest din Timisoara (bd. Vasile Parvan nr. 4, Timisoara, cod postal 300223, jud. Timis, Romania) sau la centrele judetene de admitere, in conditii depline de siguranta si igiena, respectand toate normele de sanatate publica, candidatii vor putea sa completeze formularul de inscriere de pe platforma digitala de admitere, cu sprijinul operatorilor UVT, isi vor putea certifica conform cu originalul documentele necesare pentru procesul de admitere, prezentand originalele acestora, prin scanarea lor de catre un operator UVT, iar cei care doresc sa ocupe un loc finantat de la bugetul de stat vor putea preda reprezentantilor UVT diploma de bacalaureat / diploma de finalizare a studiilor universitare de licenta (sau adeverinta echivalenta) in original.

La sediul Universitatii de Vest din Timisoara (bd. Vasile Parvan nr. 4, Timisoara, cod postal 300223, jud. Timis, Romania) si la sediile facultatilor UVT vor fi deschise puncte de inscriere si de predare a documentelor in perioada 4-29 iulie 2022, conform orarului 

DETALII AICI

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004689 (s)