News Flash:

Cum s-au distrat timisorenii in minivacanta de 1 Mai

2 Mai 2018
953 Vizualizari | 0 Comentarii
zile libere picnic iarba verde 630x336

In amintirea tineretii, cand dupa defilarea de 1 Mai prin fata tribunei PCR de pe bd. Republicii din Timisoara, plecau la Padurea verde la mici si bere, aceeasi cale de relaxare este luata cu asalt si astazi. E clar ca este si nostalgie, de vreme ce mici si bere gasesti si prin oras, aproape la tot pasul.

Dar, racoarea atrage, in apropiere este si Muzeul Satului, copiii se iau la intrecere sa urce la Monumentul Rezistentei Anticomuniste amenajat in apropiere, iar cei mai “curajosi” pot intra si la Gradina Zoo.

Cei mai multi au ales insa doi mici si o bere la Padurice. Esti servit ca la carte, un mititel costa 5 lei, si atunci parca iti amintesti ca mai pui 2 lei si cumperi acelasi amestec de carne din retelele de supermarketuri, pentru intreaga familie. Nu mai sunt acei mici pe gratar cu jar, ci pur si simplu… mult mai domestici. Unii, mai tineri, care nu prea stiu ce inseamna 1 Mai in cugetul proletar, aleg salatele cu carne de pui sau porc, scrie ziuadevest.ro.

Te asezi la masa, incepi sa degusti cele cumparate si mai iei o gura de aer. Imediat ce te indepartezi de farfurie sar ca vulturii sa-ti ia farfuria ospatarita, iar la 10 secunde distanta, si picolinul. “A!, Nu ati terminat?!”, intreaba ei uimuti, desi farfuria iti este inca aproape neatinsa. Val-vartej, ti se toarna berea in pahar, de la inaltime, ca sa faca spuma regulamentara, iar in graba mare, baiatul pleaca la alta masa pentru acelasi lucru, cu sticla din care inca mai curge bere peste meniu, peste hainele tale, peste celularele care inunda mesele. Dar e fain. “Ia te uita ce obraznicatura! Cum toarna berea! Nu mai venim aici!”, se aude de la o masa unde tocmai au sosit “timisoreni” cu numere din Lunca Dunarii. Iar dupa ce-l masoara pe ospatar pret de cateva secunde, “timisorenii” o lasa mai moale: “Taci, ma, ca-i si asta tot oltean!”.

Dar se bucura cu totii, e 1 Mai, iar copiii abia asteapta sa mai prinda o saptamana libera de la scoala, intre Rusalii, 1 Iunie si cu ceva zile libere date de guvern.

 


republicii timisoara muzeul satului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009017 (s)