News Flash:

Cum adaptam regimul la organismul nostru

8 Septembrie 2018
868 Vizualizari | 0 Comentarii
regim slabire

Caloriile constituie un mijloc de exprimare atunci cand vb despre energie si despre metabolism. Ele sunt echivalentul banilor necesari pentru a cumpara si a vinde.

Cate calorii trebuie consumate pentru a pierde 2 kg pe luna? Cantitatea va depinde de varsta dvs., de sex, de greutate si de activitatea fizica. Intr-adevar, o femeie consuma mai putina energie decat un barbat, o persoana in varsta mai putin decat un tanar, iar un sportiv consuma mai multa energie dacat un sedentar.

Descoperirile recente din domeniul nutritiei confirma faptul ca a manca moderat, variat si echilibrat este cea mai buna garantie pt sanatate. Nu exista nici alimente-miracol nici alimente interzise. Un regim alimentar eficace nu poate fi cumparat la pachet, el trebuie individualizat pentru ca fiecare dintre noi este unic.
 

Nu trebuie sa va suprainfometati pe parcursul intregii zile, ci trebuie sa preveniti acest lucru. Exista obiceiul de a sari peste micul dejun, de a manca ceva minimal la pranz, pentru a tine regim, iar inca de pe la ora 15, simtiti ca cedati, fiind foarte infometati.

Cantitatea de hrana inghitita incepand cu sfarsitul dupa-amiezii este foarte importanta, si acest lucru se reflecta pe durata intregii seri. Trebuie sa preveniti foamea, sa nu asteptati ca ea sa apara. La micul dejun, trebuie sa mancati ca un imparat, la pranz ca un rege, iar seara ca un cersetor.

Pentru conservarea unei greutati ideale, se impune consumul unei energii suplimentare. Va sfatuiesc, deci, ca la jumatatea cursului unui regim sa intensificati consumurile energetice, pentru a activa scaderea in greutate.
 

Este extrem de important sa va intretineti corpul, urmand o buna igiena de viata. Nu contati pe exercitiu fizic pentru a slabi, ci mai curand pentru a compensa unele abateri, dar mai ales pentru a mentine o greutate ideala. O ora de exercitiu fizic antreneaza un consum de 200-600 de calorii, in functie de sportul si intensitatea alese. Ganditi-va ca 600 de calorii sunt foarte repede inghitite: cu o ciocolata sau un pumn de arahide ati si atins acest numar.

Exercitiul fizic are mari virtuti relaxante, inlocuind tendinta de a roantai mereu datorita stresului. El va permite, deci, nu numai sa ardeti cateva calorii suplimentare, dar si sa reduceti tensiunea zilnica cu conditia sa alegeti o activitate conform cu personalitatea si disponibilitatea dvs.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1352 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006336 (s)