News Flash:

Cu cat se vinde vechea bancnota de 50.000 de lei. O mare parte dintre romani inca o mai au acasa

8 Februarie 2022
843 Vizualizari | 0 Comentarii
bancnota

Daca te numeri printre cei care colectioneaza monede si bancnote vechi, din secolele trecute, stii ca anumite astfel de elemente de colectie pot ajunge la valori imense, cand sunt scoase la licitatie. In intreaga lume exista o adevarata familie a colectionarilor numismatici, cu adevarate averi in monede si bancnote vechi.

Si in Romania zilelor noastre exista colectionari numismatici pasionati, dar si cei de ocazie, sau pusi pe vanzare rapida a unor astfel de elemente. In cazul de fata, un colectionar de ocazie a decis sa scoata la vanzare, pe celebra platforma OLX, o bancnota de 10 lei de pe vremea comunismului.

Astfel de bancnote, cum era de asteptat, au fost retrase de mult de pe piata, deci valoarea lor a crescut intr-o anume masura. Numai ca, vanzatorul nostru de ocazie, a decis sa-si vanda bancnota cu nu mai putin de 1.500 de lei, doar pentru o singura bancnota. Daca aceasta este intr-adevar valoarea reala de colectie a acestei bancnote, nu avem de unde sa stim, dar pare cam mult, totusi.

Multi romani ascund prin casa bancnote vechi care astazi ar putea sa le aduca castiguri impresionante. Inainte sa le aruncati sau sa le puneti intr-un loc unde sa uitati de ele, ar trebui sa stiti ca acestea pot aduce multa bucurie pentru colectionari. Mai exact, astazi, o bancnota de 50.000 de lei din 2001 a ajuns sa coste 200 de lei, dar preturile pot varia in functie de cumparator sau de starea acesteia.

Avers: Portretul compozitorului George Enescu (1881-1955), privit din fata. In centru, sunt ilustrate: un element floral reprezentand o garoafa (Dianthus dianthus), doua note muzicale si o vioara. Sus, stema Romaniei, denumirea bancii centrale emitente, „BANCA NATIONALA A ROMANIEI”, si medalion cu sigla „B.N.R.”. Jos, valoarea nominala in cifre si litere „50.000 lei CINCIZECI MII”. In stanga, semnaturile guvernatorului, casierului central si anul emisiunii „2001”. In dreapta, vertical, valoarea „CINCIZECI MII 50.000”.

Revers: In centru, este ilustrat Ateneul Roman. In dreapta, imaginea unui pian. Sus, sint imprimate: valoarea nominala „50.000” atit pe verticala cit si pe orizontala, denumirea bancii centrale „BANCA NATIONALA A ROMANIEI” si sigla B.N.R. Jos, in dreapta, valoarea nominala in litere si cifre „CINCIZECI MII lei 50.000”, iar in stanga, dreptunghi cu sigla B.N.R. In planul din stinga ferestrei transparente este redat vertical textul: „FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSESTE CONFORM LEGILOR”. Seria si numarul bancnotei, tiparite cu litere si cifre in doua culori, negru si rosu, sunt imprimate astfel: cele cu cerneala neagra si caractere de aceeasi inaltime sunt amplasate vertical in stanga reversului bancnotei; cele cu cerneala rosie si caractere de inaltime crescatoare sunt amplasate in dreapta reversului bancnotei.


revers
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006103 (s)