News Flash:

CSM: Declaratiile lui Ponta referitoare la condamnarea lui Dragnea au afectat independenta justitiei

23 Iunie 2015
1086 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea21
Afirmatiile premierului Victor Ponta, potrivit carora judecatorii care au decis condamnarea lui Liviu Dragnea ar fi fost arestati daca l-ar fi achitat in dosarul "Referendumul", au afectat independenta sistemului judiciar, a stabilit, luni, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si-a insusi, in sedinta de plen, raportul inspectorilor judiciari in cazul afirmatiilor premierului Victor Ponta, sustinute telefonic in cadrul emisiunii "Ora de varf" din 1 iunie 2015, difuzata pe postul Romania TV, referitoare la activitatile desfasurate de magistratii investiti cu solutionarea unor cauze penale.
Membrii plenului CSM au stabilit ca declaratiile facute atunci de Victor Ponta "sunt de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau".
Verificarile au fost facute de Inspectia Judiciara in urma unei solicitari din 2 iunie a presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii.
"Inspectia Judiciara a apreciat ca afirmatiile domnului Victor Ponta, prim ministru al Romaniei, in sensul ca judecatorii care au fost investiti cu solutionarea cauzei penale privindu-l pe domnul Liviu Dragnea ar fi fost arestati daca ar fi pronuntat o solutie de achitare, precum si ca procurorii actioneaza in mod abuziv, pot fi apreciate ca o incalcare a obligatiei ce ii revine sefului executivului de a asigura toate conditiile pentru respectarea independentei si impartialitatii judecatorilor si procurorilor, precum si a hotararilor pronuntate de instantele de judecata si a solutiilor adoptate de procurori", potrivit CSM.

liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007769 (s)