News Flash:

CRONOLOGIE: Principalele tragedii aeriene din sport

10 Martie 2015
1651 Vizualizari | 2 Comentarii
Lokomotiv Iaroslavl
Site-ul publicatiei franceze L'Equipe a prezentat, marti, o cronologie a principalelor tragedii aeriene din sport, dupa ce zece persoane si-au pierdut viata in urma coliziunii intre doua elicoptere in Argentina, printre persoanele decedate aflandu-se si trei sportivi francezi.
FC Torino (fotbal, 1949) - In dupa-amiaza zile de 4 mai, avionul care transporta delegatia echipei de fotbal FC Torino, campioana Italiei, s-a prabusit din cauza cetii in apropiere de Torino, pe dealul Superga. Jucatorii se intorceau de la un meci amical disputat la Lisabona. Toti cei 31 de pasageri ai aeronavei au decedat, 18 dintre acestia fiind fotbalisti.
Marcel Cerdan (box, 1949) - Pugilistul francez a decedat in noaptea de 26 spre 27 octombrie, in timp ce se deplasa in Insulele Azore pentru a lupta titlul mondial cu Jake LaMotta. Avionul s-a prabusit cu cateva minute inainte de aterizare, toti cei 48 de pasageri pierzandu-si viata. Cerdan a fost o mare vedeta in Franta, el avand si o relatie cu artista Edith Piaf.
Manchester United (fotbal, 1958) - Avionul care transporta delegatia formatiei de fotbal Manchester United de la Belgrad spre Anglia a facut escala la Munchen, in data de 6 februarie. Din cauza zapezii, aeronava a esuat in primele doua incercari de a decola, iar a treia oara pilotii nu au mai putut opri avionul care s-a izbit de o casa. Din cele 44 de persoane aflate de la bord, 23 au decedat, printre acestea aflandu-se si opt jucatori.
Echipa americana de patinaj artistic (1961) - La 15 februarie, un avion Boeing al companiei belgiene Sabena s-a prabusit cu putin timp inainte de aterizarea pe aeroportul din Bruxelles. La bord se aflau 72 de pasageri, dintre care 18 membri ai echipei Statelor Unite de patinaj artistic care se deplasa la Campionatele Mondiale de la Praga. In urma acestui accident, Campionatele Mondiale au fost anulate.

Thierry Sabine (raliuri, 1986) - Pilotul francez a decedat la varsta de 36 de ani, in urma unui accident de elicopter, la 14 ianuarie, in Mali. Prezent in caravana Raliului Paris-Dakar, Sabine se afla in elicopter pe timp de noapte, impreuna cu cantaretul Daniel Balavoine si cu alti trei pasageri. Elicopterul, care zbura la altitudine joasa, a lovit un copac si apoi s-a prabusit.
Echipa de fotbal a Zambiei (1993) - La 27 aprilie, avionul militar care transporta nationala Zambiei pentru un meci cu Senegalul din preliminariile Cupei Mondiale din 1994 s-a prabusit in largul coastei gaboneze. Dupa o escala la Libreville, avionul si-a reluat zborul, dar la putin timp de la decolare aeronava a luat foc. Toti cei prezenti in avion au decedat.
Colin McRae (raliuri, 2007) - Fostul campion mondial de raliuri a decedat, la 39 de ani, in urma unui accident de elicopter, la 15 septembrie. Scotianul, care pilota elicopterul, se mai afla in aeronava cu fiul sau de 5 ani si cu alti doi pasageri. Aeronava a lovit un copac inainte de a se prabusi. Toate persoanele aflate in elicopter au decedat.
Echipa Lokomotiv Iaroslavl (hochei pe gheata, 2011) - Un avion Yak-42, care avea la bord echipa de hochei pe gheata Lokomotiv Iaroslavl, de trei ori campioana a Rusiei si cu mai multe vedete internationale in lot, s-a prabusit la la 7 septembrie, la decolare. Toate persoanele aflate la bord au decedat.
Doua elicoptere care transportau pasageri ce filmau o emisiune populara in Europa s-au ciocnit in aer si s-au prabusit, luni, intr-o zona izolata din nord-vestul Argentinei, provocand moartea a opt cetateni francezi si doi argentinieni, au anuntat autoritatile.
Elicopterele s-au prabusit in timp ce zburau in apropiere de Villa Castelli in provincia La Rioja, la circa 1.170 de kilometri nord-vest de Buenos Aires, a declarat secretarul pentru Securitate din La Rioja, Cesar Angulo, pentru postul public de televiziune TN.
Toate cele zece persoane aflate la bordul aeronavei au murit.
Guvernul din La Rioja a anuntat intr-un comunicat ca printre cei zece morti se afla si sportivii francezi Camille Muffat (natatie), medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra, Alexis Vastine (box), medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Beijing, si navigatoarea Florence Arthaud. Sportivii francezi faceau parte din echipa care filma reality show-ul "Dropped", o emisiune de supravietuire cu mai multe versiuni in Europa, a declarat primarul din Villa Castelli, Andres Navarrete.
Camille Muffat (25 de ani) este tripla medaliata la Jocurile Olimpice de vara de la Londra 2012, aur la 400 de metri liber, argint la 200 de metri liber si bronz cu stafeta de 4x200 de metri liber. Muffat se retrasese din activitate in 2014.
De asemenea, ea a castigat doua medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2011 (200 si 400 de metri liber) si alte doua medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2013 (200 de metri liber si cu stafeta de 4x200 de metri liber).
Totodata, Muffat a fost campioana mondiala in bazin scurt in 2010 la 200 de metri liber. In palmaresul lui Muffat mai figureaza medalie de bronz la Campionatele Europene din 2008 la 200 de metri mixt si una de argint in 2010 cu stafeta de 4x200 de metri.
La europenele in bazin scurt din 2012, Muffat a castigat trei medalii de aur (200, 400 si cu stafeta de 4x50 de metri liber), iar in 2007 a castigat titlul european la 200 de metri mixt.
Pugilistul Alexis Vastine (28 de ani) a fost medaliat cu bronz la JO de la Beijing din 2008, medaliat cu argint la europenele din 2010 si a cucerit doua medalii de bronz la europenele si mondialele de tineret din 2005, respectiv 2008.
Navigatoarea Florence Arthaud (57 de ani) a intrat in istoria sportului mondial in 1990, cand a castigat cursa Route du Rhum, devenind prima femeie din lume care se impune in aceasta competitie din oceanul Atlantic.

fc torino marcel cerdan manchester united thierry sabine colin mcrae
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006689 (s)