News Flash:

Contractele de proiectare pentru complexurile sportive din Șagului și Buziașului, reziliate

22 Februarie 2021
765 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Timișoarei spune că nu mai așteaptă după firmele care nu respectă contractele și le pune și la plată. A reziliat cele două contracte pentru proiectarea complexurilor sportive din Șagului și Buziașului și cere penalități de la societăți. Licitațiile vor fi reluate, transmit reprezentanții PMT.

Fosta administrație a promis încă din anul 2012 baze sportive în principalele cartiere ale orașului, cu terenuri de sport, bazine de înot și alte amenajări. De câțiva ani se lucrează la documentații însă.

Pentru complexul sportiv din Calea Buziașului, contractul cu firma Rheinbrucke SRL, în valoare de 345.100 de lei cu tot cu TVA, a fost semnat în 22 mai 2018, în timp ce cel pentru complexul din Calea Șagului a fost semnat în 4 aprilie 2019, cu P.G.A. Markers SRL, la valoarea de 217.000 de lei cu tot cu TVA. Ambele contracte prevedeau, în prima fază, realizarea studiilor de fezabilitate în 60 de zile, iar în a doua fază realizarea proiectului tehnic, în alte 60 de zile. Deci, toată documentația ar fi trebuit predată primăriei în 120 de zile.

Fostul primar Nicolae Robu a prezentat încă din iulie 2019 primele imagini cu viitorul complex sportiv din Șagului. Cel din Buziașului ar fi trebuit să cuprindă și un stadion, asemănător cu cel din Ploiești, care a costat 17 milioane de euro. Estimările proiectanților erau că baza din Buziașului poate costa până la 100 de milioane de lei cu tot cu TVA, iar cel din Șagului puțin peste 60 de milioane de lei cu tot cu TVA.
Aproape trei ani de proiectare

Sunt aproape trei ani de la pornirea proiectării pentru baza sportivă din Buziașului și aproape doi ani de la pornirea proiectării pentru cea din Șagului, iar firmele nu și-au îndeplinit obligațiile din contracte, transmit reprezentanții primăriei.

Proiectanții au invocat chestiuni de forță majoră, legate de declanșarea stării de urgență, și, deși s-a încercat negocierea cu aceștia, au încălcat toate promisiunile făcute reprezentanților Primăriei Timișoara, mai spun oficialii de pe C.D. Loga.

    „Direcția de Dezvoltare a propus fostei administrații încă din 1 octombrie 2020 rezilierea celor două contracte. Atunci, primarul, aflat pe picior de plecare, nu a avut tăria să facă acest lucru. O am eu. Și voi trata cu aceeași intransigență orice alte întârzieri nejustificate. Nu putem permite ca niște contracte ce trebuiau încheiate în patru luni să se întindă pe trei ani sau mai mulți. Avertizez firmele care vor să participe la licitațiile organizate de Primăria Timișoara să se gândească de două ori dacă au capacitatea de a duce la bun sfârșit toate angajamentele contractuale pe care și le vor asuma. Dacă nu le vor respecta, vor plăti pentru fiecare zi de întârziere”, a declarat edilul Timișoarei.

Referatele pentru rezilierea contractelor au fost semnate luni, 22 februarie, de către primarul Dominic Fritz. Reprezentanții primăriei spun că licitațiile vor fi reluate cu siguranță. Nu este sigur dacă vor fi schimbate și temele de proiectare pregătite de fosta administrație. Până la această dată nu au fost calculate penalitățile care le vor fi aplicate celor două firme, mai spun oficialii PMT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006722 (s)