News Flash:

Comitetul pentru Situatii de Urgenta la Timisoara, masuri exceptionale pentru coronavirus

24 Februarie 2020
557 Vizualizari | 0 Comentarii

Prefectul de Timis a convocat, luni dimineata, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru luarea masurilor preventive legate de coronavirus, aceasta dupa ce in mai multe zone din Italia, legate aerian de Timisoara, 3 oameni au murit, iar alti peste 100 sunt infectati cu temutul virus.

Dat fiind faptul ca in Timis comunitatea italienilor care au afaceri si activitati in zona e foarte mare, dar si multi banateni au rude in Italia ori muncesc acolo si vin des acasa, au fost luate mai multe masuri.

Cetatenii care se prezinta in toate punctele de trecere a frontierei, venind din zonele afectate, vor completa un chestionar pus la dispozitie de catre Directia de Sanatate Publica Timis, in care declara, pe proprie raspundere informatii legate de calatorie si starea de sanatate.

Se asigura permanenta in toate punctele de trecere a frontierei cu medici din cadrul Directiei de Sanatate Publica Timis.

Locurile unde se va putea asigura cazare pentru cei pusi in carantina

Atat primarul Nicolae Robu, cat si presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra au anuntat ca vor pune la dispozitie fiecare intre 8 si 10 containere in care vor putea fi puse paturi. De asemenea, au fost identificate mai multe spatii in Timisoara, dar si la Sannicolau Mare, ce ar putea adaposti oameni aflati in carantina.

Containerele ar putea fi asezate in vecinatatea punctelor de trecere frontiera Cenad, Foeni, Lunga, Moravita si Jimbolia.

Se va restrictiona accesul vizitatorilor in spitalele din Timisoara si din judet.

La acesta ora are loc o a doua sedinta a Comitetului pentru Situatii de Urgenta in care vor fi puse la punct si alte masuri.

Vom reveni cu amanunte.

Numarul de infectii cu coronavirus in Italia a depasit 150, dupa ce duminica au fost confirmate 44 de cazuri noi. Majoritatea cazurilor sunt in regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri). Trei oameni au murit deja in Italia din cauza acestui virus. 11 localitati din Lombardia si Veneto sunt in carantina.

In Lombardia traiesc aproape 200.000 de romani.

In China, numarul deceselor a trecut de 2500.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005210 (s)