News Flash:

Comitetul Executiv al PSD se intruneste marti pentru a nominaliza un nou premier

16 Ianuarie 2018
994 Vizualizari | 0 Comentarii
psd

Comitetul Executiv al PSD se reuneste marti, de la ora 11:00, pentru a nominaliza un alt premier dupa ce Mihai Tudose a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului partidului. In aceeasi sedinta ar urma sa fie facuta si o evaluare a ministrilor pentru a se decide cine va ramane in viitorul Cabinet. Tot marti, presedintele Klaus Iohannis ar urma sa primeasca demisia lui Tudose si sa nominalizeze un interimar, in persoana vicepremierului Paul Stanescu, in conditiile in care si vicepremierul Marcel Ciolacu si-a prezentat demisia.
Deja pentru acest post sunt vehiculate nume precum cel al Vioricai Dancila, al Liei Olguta Vasilescu sau cel al vicepremierului Paul Stanescu, acesta anuntand insa inca de saptamana trecuta ca nu isi doreste functia de premier.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni seara, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului, ca de aceasta data el nu va face nicio propunere pentru postul de premier, argumentul sau fiind acela ca are "o mana foarte proasta".

”Se pare ca eu am mana foarte proasta (...) Le-am spus colegilor mei astazi ca eu nu voi face nicio propunere. Prima data, la Sorin Grindeanu, eu am facut propunerea, ei au votat-o. La Tudose am avut o discutie cu fiecare in parte, pe cine ar vede, pe cine n-ar vede (sic!). Maine au nu voi face nicio propunere”, a explicat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus ca la CEx de marti nu vor pleca "pana nu iese fum alb".

”Sigur vor fi mai multe variante in discutie”, a sustinut Dragnea.

El a mai apreciat ca ar trebui mentinuta actuala structura a Guvernului.

Intrebat daca va ramane in Guvern Carmen Dan, Dragnea a raspuns ca va decide CEx. El a spus ca tot CEx va face si evaluarea ministrilor si va decide cine ramane si in viitorul Guvern.

In ceea ce priveste desemnarea de catre presedintele Klaus Iohannis a celui de-al treilea premier PSD in decursul unui an, Dragnea a apreciat ca presedintele Klaus Iohannis nu este foarte fericit, dar ca va respecta Constitutia si va desemna premier de la majoritate.

”Cred ca presedintele nu e foarte fericit de situatia in care am ajuns, dar cred ca presedintele Iohannis va respecta Constitutia si va numi premierul de la majoritate”, a afirmat Dragnea, intrebat daca nu se teme ca presedintele ar putea face desemnarea pentru noul premier de la alt partid.

Intrebat daca PSD este pregatit in caz de declansare a alegerilor anticipate, Dragnea a replicat: ”Noi suntem pregatiti de alegeri oricand, dar nu cred ca presedintele se gandeste la asta”.

Ulterior, intr-o emisiune la TVR, ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu, a fost mult mai transanta, invocand varianta suspendarii presedintelui in cazul in care ar refuza sa numeasca un premier PSD.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006095 (s)