News Flash:

Comitetul Executiv al PSD a fost convocat la inceput de an: Pe ordinea de zi, restructurarea guvernului si nemultumirile din partid

8 Ianuarie 2018
982 Vizualizari | 0 Comentarii
psd

Comitetul Executiv al PSD se reuneste, luni, pentru a lua o decizie dupa ce Doina Pana a demisionat din functia de ministru al Apelor si Padurilor, social-democratii urmand sa discute si oportunitatea unei restructurari mai ample a guvernului, precum si nemultumirile din partid.
”Sedinta Comitetului Executiv al PSD a fost convocata luni, 8 ianuarie, de la ora 14.00, la sediul central al partidului”, au precizat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Convocarea sedintei Comitetului Executiv a fost anuntata, initial, de presedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

"Ii multumesc doamnei ministru Doina Pana pentru activitatea deosebita depusa in Guvernul Romaniei! #RadarulPadurilor, Codul #silvic, diminuarea defirisarilor ilegale, toate acestea si multe altele nu ar fi fost posibile fara implicarea doamnei ministru! Propunerea pentru noul ministru va fi stabilita in cadrul Comitetului Executiv National, care va fi convocat zilele urmatoare", a scris miercuri, pe Facebook, Liviu Dragnea.
Doina Pana a demisionat, miercuri, din functia de ministru al Apelor si Padurilor, invocand motive de sanatate.

Demisia Doinei Pana a generat in interiorul PSD o dezbatere despre comasarea ministerelor Mediului si Apelor, dar si despre oportunitatea unei restructurari mai ample a Executivului cu aceasta ocazie.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost criticat, vineri, de fostul ministru al Apararii, Adrian Tutuianu.

”Cred ca am fost un ministru bun, stiu bine ce am facut (...) Am stat putin, dar niste urme am lasat. Regret si eu ca am plecat. Probabil ca am deranjat pe unii colegi. Inclusiv presedintele partidului, probabil a avut anumite nemultumiri pentru ca eram foarte vizibil, apreciat” a declarat Adrian Tutuianu, la o televiziune locala.

Nevoia unor dezbateri in partid a fost subliniata si de presedintele executiv al PSD Niculae Badalau.

Presedintele executiv al PSD Niculae Badalau a declarat pentru MEDIAFAX, ca organizarea unui Congres ar ”insanatosi” viata PSD, afirmand ca este bine ca social-democratii sa discute despre problemele pe care le au si spuna ce vor sa faca.

„Este foarte importat un Congres in viata oricarui partid, mai ales in viata Partidului Social Democrat. Este bine sa ne vedem, sa discutam problemele, sa spunem ce vrem. (...) la Congres vin si organizatiile locale. E bine sa vorbim. Asa se insanatoseste viata partidului”, a declarat vicepresedintele PSD Niculae Badalau, pentru MEDIAFAX.

Europarlamentarul Catalin Ivan a scris, duminica, pe Facebook, ca daca ar asculta nemultumirile membrilor de partid, Comitetul Executiv National de maine ar fi trebuit sa-i ceara demisia lui Liviu Dragnea si sa organizeze de urgenta un Congres Extraordinar.

”Comitetul Executiv National de maine, daca ar fi reprezentativ si ar asculta nemultumirile si ingrijorarile membrilor de partid, despre asta ar trebui sa discute. Un CEX statutar si responsabil ar fi trebuit sa-i ceara demisia lui Liviu Dragnea si sa organizeze de urgenta Congres Extraordinar. Nu se va intampla insa. Totusi, chiar si asa, 2018 va fi anul in care ne vom desparti de Liviu Dragnea”, a scris europarlamentarul Catalin Ivan, pe Facebook.

Catalin Ivan a afirmat ca sedinta de CEX al PSD este un moment ”foarte bun” de bilant pentru primul an de guvernare.

”Daca sa fii in opozitie este relativ usor, guvernarea ofera liderilor politici sansa sa-si dovedeasca realele calitati sau, din contra, incompetenta. In Cex-ul de maine cred ca ar trebui sa se vorbeasca despre o evaluare a lui Liviu Dragnea, cel care si-a asumat aceasta guvernare, care a fost sustinut neconditionat de partid pentru a pune in aplicare ceea ce romanii au votat in decembrie 2016”, a spus europarlamentarul.

Ivan a afirmat ca anul 2017 a fost anul in care liderul PSD Liviu Dragnea a incercat sa puna mana pe puterea absoluta in Romania, sa scape de dosarele penale, sa-si puna agoniseala din fapte evidente de coruptie la adapost, sa scape de orice urma de opozitie din partid pentru a -si asigure libertatea, ”indiferent de costuri”.

”(...) Anul 2017 a insemnat pentru partid o noua premiera negativa, daramarea propriului guvern, fara vreo explicatie concreta, in urma unei evaluari fictive facute de un fost pedist cu tablourile zidite in pereti”, a adaugat europarlamentarul, afirmand ca PSD se pregateste acum pentru a-si darama al doilea Guvern.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005264 (s)