News Flash:

Comisia Europeana: Legea darii in plata, in varianta aprobata initial de Parlament, un risc macroeconomic major

4 Februarie 2016
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
darea in plata
Implemetarea legii darii in plata in forma aprobata initial de Parlament reprezinta un risc major pentru perspectiva macroeconomica, iar aplicarea retroactiva la imprumuturile aflate in derulare poate afecta increderea investitorilor si creditarea, a avertizat, joi, Comisia Europeana (CE).
"Un risc major pentru perspectiva macroeconomica este potentiala implementare a legii darii in plata in forma aprobata initial de Parlament. Aplicarea retroactiva a legii la creditele aflate in prezent in derulare ar putea avea un impact negativ asupra cresterii creditarii, increderii consumatorilor si investitorilor, precum si asupra cererii interne", noteaza Comisia Europeana intr-un raport privind perspectivele economice, publicat joi.
Potrivit legii, debitorul va ceda toate bunurile ipotecate in favoarea creditorului, in situatia in care executarea obligatiilor asumate prin contractul de credit a fost garantata cu doua sau mai multe bunuri. Modificarile au fost intens criticate de catre reprezentantii bancilor.
In decembrie, presedintele Klaus Iohannis a transmis Parlamentului cererea de reexaminare asupra legii privind stingerea creditelor prin darea in plata a imobilelor, invocand faptul ca acest proiect este binevenit, insa forma adoptata de Legislativ, in loc sa-i ajute pe cei cu credite, risca sa creeze "dificultati".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005795 (s)