News Flash:

Ciolos reactioneaza dupa declaratiile lui Cadariu

10 Mai 2016
1008 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni seara, ca fostul ministru al Sanatatii nu i-a spus niciodata nimic de existenta unor grupuri de interese si a precizat ca asteapta ca acesta sa spuna public "lucrurile" pe care le stie.
Prim-ministrul a facut aceste afirmatii inainte sa participe la o festivitate dedicata Zilei Europei, in contextul in care jurnalistii prezentia i-au solicitat sa comenteze afirmatiile fostului ministru Patriciu Achimas Cadariu care sustine ca in Sanatate ar exista "grupuri de interese".
"Nu stiu, eu astept daca are ceva de spus, mie nu mi-a spus niciodata pana acum nimic. Daca are ceva elemente, la fel cum au mai facut alti ministri sau fosti ministri dupa ce au plecat, ca sunt grupuri de interese. Eu astept in continuare sa spuna public lucrurile. Eu ce am avut de spus am spus public si o spun public. Pe de alta parte, am mai si spus ca nu o sa ma vada cineva criticandu-mi un fost ministru sau un ministru pentru ca atunci cand am observatii de facut, eu le fac in direct. Daca domnul Achimas atat a inteles din colaborarea pe care am avut-o in aceste 5 luni e problema dansului", a spus Ciolos.
Premierul a evocat temele pe care le-a discutat luni dimineata cu Cadariu, in momentul in care acesta l-a anuntat ca demisioneaza.
"Mie mi-a spus dimineata, cand am avut o discutie, ca reformele astea pe care vrem sa le facem sa nu cumva sa impinga lucrurile spre privatizarea sistemului de sanatate ca asta s-ar urmari. Nu am niciun obiectiv de a privatiza sistemul de sanatate, nu asta e ideea care e la baza reformei, eu as fi asteptat si de la dansul sa vina cu idei de reforma care sa tina cont nu doar de viziunea pe care dansul o are si are o viziune legata de sistemul de sanatate si legat de realitatile cu care ne confruntam de la o saptamana la alta. Mai mult nu am ce sa comentez, eu asa cum am spus, voi fi transparent in tot ceea ce fac, voi explica fiecare decizie Oricine va fi ministrul sanatatii trebuie sa faca acelasi lucru pentru ca problema pe care noi o avem acum e o mare neincredere a cetatenilor in sistemul de sanatate si daca cu astfel de declaratii continuam sa amplificam aceasta neincredere, nu stiu daca in felul acesta vom rezolva mai usor problemele", a subliniat premierul.
Dacian Ciolos si-a exprimat speranta ca persoanele din sistemul de sanatate sa aduca in spatiul public probleme reale, nu sa dezinformeze.
"Eu m-as astepta la oamenii din sistem, la medici, mai degraba sa vina cu mesaje care sa se bazeze pe realitate si pr fapte care sa creasca gradul de incredere si nu sa arunce petarde care nu au sustinere. Daca ele au sustinere, astept pe oricine sa vina si sa spuna public lucrurile respective pentru ca eu nu am nimic de ascuns", a mai afirmat Ciolos.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005887 (s)