News Flash:

Cioban atacat de urs, in Retezat

27 Iulie 2016
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
atacat de urs
Un cioban a fost atacat luni de un urs in zona Lacului Pietrele, din Masivul Retezat. Victima, in varsta de 63 de ani, a suferit mai multe leziuni pe torace, spate si picioare, rani ce au impus preluarea sa de catre salvamontisti si internarea in spital pentru ingrijiri medicale. 
'Ciobanul se afla cu oile in zona Lacului Bucura. In ultimele zile, ursul a venit de mai multe ori la stana si i-a luat din oi. Magarul de la stana a fost omorat si el, de urs. De aceea, ciobanul a decis sa coboare cu oile mai la vale, spre Carnic' , a declarat, pentru AGERPRES, seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 
Barbatul a coborat singur cu oile, dupa ce un ajutor de-al sau a plecat de la stana, la sfarsitul saptamanii, de teama ursului care se obisnuise sa vina la stana in mod frecvent. 
In drum sau spre Carnic, victima a innoptat in zona Lacului Pietrele, sub Saua Bucurii. Acolo a fost atacat de urs luni dimineata. Din cauza ca nu mai avea baterie la telefonul mobil, ciobanul nu a putut suna dupa ajutor si a fost nevoit sa ramana pe loc pana cand a fost zarit de un grup de turisti care urcau de la Cabana Gentiana spre Lacul Pietrele. Acestia au sunat la Salvamont, iar o echipa a plecat sa-i ofere sprijinul necesar. 
Ciobanul a fost transportat de salvamontisti pana in locul de unde a putut fi preluat de o ambulanta SMURD si trimis la spitalul din Hateg. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006205 (s)