News Flash:

Cine va finanta noua maternitate din Timisoara?

22 Februarie 2016
1502 Vizualizari | 0 Comentarii
maternitate
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a avut o intalnire, la finalul saptamanii, cu reprezentantii Bancii Mondiale. Acestia au venit in urbea de pe Bega pentru a se interesa despre posibilitatea finantarii unei noi cladiri in zona Spitalului Judetean din Timisoara, care sa inglobeze Unitatea de Primiri Urgente (UPU), o noua maternitate si o noua sectie de arsi.
Noua cladire care urmeaza sa apara in zona Spitalului Judetean din Timisoara va fi amplasata cel mai probabil undeva intre actuala cladire principala a unitatii sanitare, Casa Austria si Ortopedie. Despre constructia acestei cladiri se vorbeste de ceva timp, dar abia acum s-a facut un nou pas inspre realizarea sa, in urma discutiilor cu reprezentantii Bancii Mondiale. Acestia vor da o parte din suma necesara realizarii acestei noi constructii (11 milioane de euro), al carei pret total va ajunge, cel mai probabil, la 25 de milioane de euro, dupa cum estimeaza oficialii de la CJ Timis.
„Banca Mondiala ne finanteaza proiectul pentru maternitate, UPU si sectie de arsi si contribuie cu 11 milioane de euro la realizarea lor, diferenta urmand sa o puna Ministerul Sanatatii si noi. Lucrurile se misca, e o treaba foarte serioasa. Ei urmeaza sa prezinte acest proiect in data de 29 februarie sau 1 martie, nu se stie cand vor avea sedinta, in principiu s-a great ideea, S-a agreat ideea, plata proiectelor si 11 milioane de euro pentru constructia efectiva. Noi ne angajam la restul care ramane, la suprafata de teren necesara pentru constructie si utilitati. Probabil ca o sa reusim sa obtinem fonduri si de la Ministerul Sanatatii”, spune Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis, scrie tion.ro.
Conform liderului CJ Timis, in termen de sase luni se va realiza documentatia necesara, studii, proiecte, urmand ca anul acesta sa se declanseze licitatia pentru executia efectiva a proiectului. In noua cladire este prevazuta o structura care la baza sa aiba Unitatea de Primiri Urgente, de unde se pot indrepta direct cazurile spre toate sectiile, Ortopedie, Casa Austria, Spitalul Judetean, apoi maternitatea, cu blocuri operatorii, sectie de nou-nascuti si tot ce este nevoie, dar si o noua sectie de arsi, pe langa cea de la Casa Austria.
„Ministerul Sanatatii ne ajuta si cu partea de aparatura, vom vedea prin ce modalitate. Anul acesta vom avea licitatia pentru realizarea complexului de sanatate – UPU, Sectia de Arsi si Maternitate”, spune Titu Bojin.

cj timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006142 (s)