News Flash:

Cele 70 de tone de motorina disparute din Vama Arad vor fi imputate functionarilor

20 Noiembrie 2013
1233 Vizualizari | 0 Comentarii
Contravaloarea celor 70 de tone de motorină care au dispărut din curtea Vămii Arad va fi suportată, cel mai probabil, de funcţionarii care răspundeau de păstrarea în bune condiţii a combustibilului, pe principiul cel care a greşit plăteşte, a declarat marţi şeful Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Timişoara, Lucian Ovidiu Heiuş. 

'Funcţionarii vinovaţi vor trebui să plătească produsul energetic care a dispărut din custodia vămii. Sunt angajaţi care răspundeau de păstrarea în bune condiţii a combustibilului, dar, dacă sunt şi implicaţi în furt, va stabili ancheta Poliţiei, care este în desfăşurare. Dacă este cineva vinovat, acela va răspunde şi penal. Din păcate însă, probabil va plăti cel care a greşit, nu cel care a furat', a declarat marţi Lucian Ovidiu Heiuş.

Heiuş a afirmat că are un scenariu privind cele întâmplate în Vama Arad, însă nu se poate pronunţa înainte de finalizarea raportului Corpului de Control al DGRFP Timişoara. El a spus, totuşi, că, în opinia sa, a fost vorba de o încălcare constantă şi flagrantă a procedurilor în cazul confiscării şi păstrării produselor. 

'Nu cred că cisternele puteau fi golite de carburant, iar acesta să fie scos din curtea Vămii Arad fără ca funcţionarii sau agenţii firmei de pază să vadă. Problema este însă aceea că funcţionarii vămii nu au întocmit, conform procedurilor legale, un proces de predare-primire a mărfii care trebuia să se afle sub pază. Iar în aceste condiţii, se pare că firma de pază nu va putea fi trasă la răspundere. Oricum însă, mai multe informaţii vom putea da abia după raportul Corpului de control al DGRPP Timişoara', a conchis Lucian Ovidiu Heiuş.

Lipsa celor 73 de tone de motorină şi păcură, depozitate în trei rezervoare în incinta Vămii Arad a fost constatată în data de 27 septembrie de către reprezentanţii ANAF, combustibilul fiind reţinut de la o firmă, în urmă cu peste doi ani. 

Firma în cauză a dat în judecată ANAF, iar conform sentinţei, s-a stabilit că două dintre cele trei rezervoare de carburant vor fi valorificate de către stat, iar unul va fi predat societăţii comerciale care revendicase marfa.
Cazul a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind constituit un dosar de cercetare pentru furt şi rupere de sigilii, cu autori necunoscuţi. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006301 (s)