News Flash:

Cel mai mare avion construit vreodata va parcurge cea mai lunga calatorie din intreaga sa istorie

13 Mai 2016
1666 Vizualizari | 0 Comentarii
Antonov An 225 Mriya
Aeronava, avand o greutate de aproximativ 600 de tone a decolat marti, 10 mai, de pe aeroportul Gostomel din Ucraina si urmeaza sa aterizeze in fata unei multimi uriase de entuziasti, pe aeroportul din Perth, Australia, duminica dimineata, scrie Descopera.
Proiectat si construit in Ucraina, in anii 1980, Antonov An-225 Mriya va trebui sa faca mai multe escale pentru a fi realimentat, inainte ca incarcatura pe care o transporta, un generator electric cu o greutate de 117 tone, sa ajunga la destinatie.
Dispozitivul a fost preluat din Republica Ceha si urmeaza sa fie livrat companiei miniere australiene Worstely Alumina. Odata pus in functiune, generatorul va avea rolul de a alimenta utilajele folosite pentru prelucrarea bauxitei, minereul din care se extrage aluminiul.
Masurand 84 de metri lungime si avand o anvergura a aripilor de 88 de metri (aproape de doua ori latimea unui teren de fotbal obisnuit), avionul a fost folosit de peste doua decenii pentru a transporta incarcaturi masive. Fara a fi incarcat, Antonov An-225 Mriya (cuvant care in limba ucraineana inseamna ,,vis") poate zbura timp de pana la 18 ore, fara a fi realimentat.
Inginerii estimeaza ca faza de descarcare a generatorului de la bord ar putea dura pana la 10 ore, noteaza Descopera.
Reprezentantii companiei de logistica care va facilita transportul, DB Schenker, au declarat ca avionul va stationa doua zile pe aeroportul din Perth, inainte de a-si lua din nou zborul.
,,Entuziasmul si asteptarile pe care le avem sunt foarte mari. Suntem incantati ca putem coordona acest proiect impresionant", a declarat Frank Vogel, directorul Diviziei de petrol si gaze din cadrul DB Schenker.
Administratia aeroportului din Perth se asteapta ca la eveniment sa participe peste 50.000 de oameni. In acest sens, au fost pregatite zone speciale, din care vizitatorii pot observa cu usurinta momentul aterizarii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006777 (s)