News Flash:

Cea mai longeviva persoana care a trait vreodata pe Pamant: „Vad prost, aud prost si ma simt prost, dar e o nimica toata”

29 Decembrie 2017
894 Vizualizari | 0 Comentarii
batrana

Jeanne Louise Calment – frantuzoaica considerata cea mai longeviva persoana care a trait vreodata pe Pamant, a carei data de nastere si de moarte sunt documentate. A stabilit un record mondial pentru speranta de viata – 122 ani si 164 de zile. Se pare ca sortii i-a placut modul in care traieste Madame Calment.
Este cunoscuta ca singura persoana care a atins varsta de 120 de ani. De-asemenea a primit titlul de „cea mai batrana persoana din istorie” .

Cand a fost construit turnul Eiffel, Calment avea 14 ani. In acea perioada se intalnea cu Van Gogh. „Era murdar, prost imbracat si sumbru” – spunea ea despre artist intr-un interviu in 1988, cand acesta a implinit 100 de ani.
La 85 de ani a practicat scrima, la 100 de ani – a mers cu bicicleta. La 114 ani a jucat in film, la 115 ani a suferit o interventie chirurgicala pe sold, la 117 ani a renuntat la fumat, dar nu pentru ca nu se simtea bine, ci pentru ca aproape isi pierduse vederea, ii era neplacut de fiecare data sa roage pe cineva sa-i aprinda o tigara.

Femeia, care la 90 de ani nu avea mostenitori, a semnat un contract cu un avocat de 47 de ani, care avea sa mosteneasca casa batranei pentru ca ii platea in fiecare luna ratele la banca. Costul casei era aproape echivalent cu suma platita timp de 10 ani.

Dar soarta nu i-a zambit barbatului, pentru ca nu doar ca a platit timp de 30 de ani ratele, dar a si murit la varsta de 77 de ani, iar platile pe care trebuia sa le mai faca i-au revenit vaduvei lui.
Madame Calment si-a pastrat claritatea mintii pana in ultimele zile ale vietii. Cand a fost intrebata, la cea de-a 120 aniversare, cum vede viitorul, batrana a dat un raspuns genial: „Foarte scurt”.

Citatele si regulile de viata ale lui Jeanne Louise Calment:

Fiecare varsta are propria fericire si propriile probleme.
Tineretea este, mai degraba, o stare spirituala, decat fizica. Din acest motiv sunt doar o fetita care in ultimii 70 de ani arata mai rau.
Am doar un singur rid si acum stau pe el.
Toti copiii sunt frumosi.
Dumnezeu a uitat de mine!
Sunt indragostita de vin.

Zambeste mereu. Asa imi explic motivul longevitatii mele.
Daca este ceva cu care nu poti face nimic, nu-ti face griji din cauza asta.
Am o mare dorinta de a trai si un apetit bun, mai ales pentru dulciuri.
Niciodata nu folosesc rimel, pentru ca de multe ori rad pana la lacrimi.
Vad prost, aud prost si ma simt prost, dar e o nimica toata.
Am impresia ca voi muri de ras.
Am picioare de fier, dar daca sa fiu sincera, au inceput sa rugineasca.
M-am bucurat de fiecare ocazie, am respectat principiile morale si nu regret nimic. Am avut noroc.
Intr-un interviu, un corespondent i-a spus: „Ne mai vedem! Poate anul viitor…” La care batrana a raspuns: „De ce nu? Nu arati atat de rau!” sursa: Poatenustiai.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005470 (s)