News Flash:

Cea mai buna ciorba de perisoare a la grec

15 Octombrie 2017
953 Vizualizari | 0 Comentarii
ciorba
Astazi ne bucuram de cea mai buna ciorba de perisoare a la grec! Vezi reteta traditionala mostenita de la bunici:
Ciorba de perisoare este una dintre preferatele mele, asa ca astazi iti voi da reteta pentru o ciorba care sa-ti bucure toata familia! iata cum se prepara:
Ingrediente:
500 g carne tocata amestec, 1 ceapa mare, 150 gr orez, 1 morcov, 1 ardei capia, 1 pastarnac, 1 cartof mare, patrunjel proaspat, un praf de cimbru uscat, 4 galbenusuri, 200 ml lapte dulce, 200 ml smantana de gatit, otet, sare, piper, ulei.
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins pentru cateva minute. Se adauga 1 l de apa si se lasa sa fiarba. Carnea se amesteca cu sare, piper, orez, cimbru si patrunjel proaspat tocat. Se formeaza perisoare pe care le punem la fiert peste ceapa. Cand sunt aproape fierte se adauga morcovul si pastarnacul rase si cartoful si ardeiul taiate cubulete.
Se lasa sa fiarba totul la foc potrivit.
Cand legumele si carnea sunt gata, se drege ciorba cu otet, sare, piper si galbenusurile amestecate cu laptele si smantana de gatit ( acestea se aduc la aceeasi temperatura adaugand zeama fierbinte de ciorba). Se fierb impreuna doar un minut, dupa care se stinge focul si se adauga verdeata tocata.
Vezi reteta si pentru supa de galuste:
De cand eram mica imi placea la nebunie supa de galuste, datorita galustelor pe care le numeam ,,oite” datorita aspectului lor pufos. Eu fac aceasta supa cu drag, deoarece le palce si copiilor si o asociez cu o mancare sanatoasa si foarte gustoasa.
Iata de ce ai nevoie ca sa o prepari: aripioare si tacamuri de pui, 2 morcovi potriviti, 1 ardei gras, 2 cepe medii, 2 linguri de gris, 2 oua, 1 ligurita de condimente in functie de preferintele fiecaruia, verdeata, in functie de preferintele fiecaruia, 50 de ml de ulei, sare dupa gust
Mod de preparare:
Inainte de toate, trebuie sa cureti legumele si sa le speli. Vei toca ceapa si o vei pune la calit in putin ulei. Apoi se adauga apa si sarea, se pun morcovii intregi si ardeiul gras maruntit si carnea de gaina. Se adauga condimentele, in functie de preferintele fiecarei persoane.
Dupa aceea poti incepe sa pregatesti galustele.
Pentru a face galustele, se vor amesteca ouale cu ulei si cu sare, apoi se adauga si grisul in ploaie cu putina apa calduta.
Amestecati-le pana cand compozitia va arata precum o pasta groasa. Focul aragazului va fi lasat mai mic dupa ce fierb toate legumele si vei lua spuma de la carne. In supa se va pune cate o lingurita din compozitia facuta pentru galuste. Se lasa 5 minute la fiert, apoi se va stinge focul. Mai lasati 5 sau 10 minute supa cu un capac deasupra. Apoi se adauga verdeata, de preferat patrunjelul taiat marunt.
Cand supa este gata, poate fi servita fierbinte. Si, in functie de preferintele fiecaruia, se poate adauga si leustean tocat marunt. Supa se prepara usor si este indicata in cazul incare tii post si nu numai. Este sanatoasa si hranitoare si nu necesita mult timp pentru preparare.
Vezi reteta pentru supa de pui cu taietei:
Ingrediente: 1 pui de casa de aprox 2 kg, 300 gr radacina telina, 100 gr radacina patrunjel, 2 morcovi mari, 1 bucata ardei verde-deschis, cateva fire de patrunjel, taietei de casa (sau fidea), sare, piper boabe
putin patrunjel tocat pentru servit.
Mod de preparare: Puiul curatat bine se spala in apa rece. Il taiati bucati. Daca doriti, il puteti acoperi cu apa clocotita si-l lasati 15 minute, apoi il spalati iar cu apa rece. Acest pas va reduce spuma.
Se pune puiul intr-o oala mare si se acopera cu apa rece (cam 4-5 l apa). Se pune la fiert la foc mic.
* daca punem puiul la fiert in apa rece supa va iesi mai buna; daca din contra dorim sa iasa carnea mai gustoasa il punem la fiert in apa fiarta.
Spumati supa cu o lingura cu gauri pana nu se mai face spuma deasupra. La mine a durat cam 1 ora, cam la 10 minute dadeam un ochi sa vad daca mai trebuie spumata. Cand vedeti ca nu se mai face spuma stergeti marginea oalei de spuma intarita cu un servetel umed.
Se curata si se spala zarzavaturile, apoi le taiem bucati mari. Le punem in supa plus 2 lingurite sare si 1/2 lingurita piper negru boabe si lasam in continuare la fiert la foc mic, cat sa bolboroseasca usor. Acum puteti puneti capacul la oala ca sa nu scada supa prea tare. Lasati la fiert inca 2 ore.
* nu lasati sa clocoteasca supa, aceasta se va tulbura.
Asezati o strecuratoare (preferabil si cu tifon) deasupra unei oale goale si strecurati supa.
* daca strecurati supa aceasta va fi si mai limpede; in strecuratoare va raman zarzavaturile fierte si carnea de pui cu care puteti pregati alte feluri de mancare.
Intre timp, fierbeti separat taieteii. Strecurati-i si puneti-i in oala cu supa si mai dati un clocot, verificand supa de sare.
* eu fierb taiateii separat ca sa nu-si lase amidonul in supa si sa o tulbure.
Serviti presarat cu patrunjel si piper. Mie imi place supa de pui si cu ridichi. sursa: suntgospodina.com
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006195 (s)