News Flash:

Ce spune Papa Francisc despre atacurile din Franta

16 Ianuarie 2015
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
Papa Francisc este de acord ca libertatea de exprimare este un "drept fundamental" daca opinia serveste binelui comun, subliniind insa ca acest principiu nu autorizeaza "insultarea credintei altora" si explicand ca asasinatele in numele religiei sunt o "aberatie".
"Oamenii nu au dreptul de a lansa provocari, nu pot insulta credinta altora, nu o pot lua in deradere", a declarat Papa Francisc, referindu-se la situatia din Franta, unde revista satirica Charlie Hebdo a fost atacata dupa ce a publicat caricaturi despre valori musulmane, iudaice si crestine.
"Oamenii nu au doar libertati si drepturi, au si obligatia de a spune ce gandesc, pentru binele comun. Utilizarea libertatii de exprimare este legitima, dar fara a ofensa. Pentru ca, daca un prieten spune lucruri rele despre mama mea, ii pot da un pumn, este normal. Nu poti provoca, nu poti insulta credinta altora, nu o poti lua in deradere", argumenteaza Suveranul Pontif.
"Exista foarte multi oameni care vorbesc de rau alte religii, le iau in deradere; acesti oameni sunt provocatori", a argumentat Papa, condamnand crimele comise in numele religiei. "Nu poti declansa razboaie, nu poti omori in numele religiei! (...) Este o aberatie", a spus liderul Bisericii Catolice.
Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Publicatia Charlie Hebdo primise o serie de amenintari dupa ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria.

papa francisc charlie hebdo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008404 (s)