News Flash:

Ce sa faci ca sa nu mai transpiri asa mult la picioare

6 August 2016
1413 Vizualizari | 0 Comentarii
picioare vara
Pentru ca sezonul cald se apropie cu pasi repezi, acest sfat va fi de folos pentru fiecare dintre noi, mai ales pentru cei care transpiratia picioarelor s-a transformat intr-o boala. Este important ca picioarele sa fie bine ingrijite cand ne confruntam cu aceasta afectiune, intrucat o igiena deficitara poate genera probleme mai grave, cum ar fi ciuperca piciorului si nu numai.

Hiperhidroza talpilor sau transpiratia excesiva a picioarelor este o conditie medicala frecventa, deranjanta, dar care poate fi tinuta sub control prin anumite masurie. Hiperhidroza plantara este localizata pe suprafata talpii si predispune instalarii altor afectiuni ale picioarelor, precum Piciorul Atletului, negii plantarisau afectiunile cutanate ale talpii. 

Exista o serie intreaga de motive pentru care picioarele transpira. Hiperhidroza plantara poate fi cauzata de efortul fizic, la fel de bine cum poate sa apara sub efectul stresului emotional. Ereditatea joaca un rol important in susceptibilitatea catre transpiratia excesiva a picioarelor, persoanele care sufera de aceasta problema avand si alti membri in familie cu acelasi diagnostic.

Concentratia mare de toxine poate cauza, de asemenea, hiperhidroza plantara. Toxinele care provin din alimente bogate in grasimi saturate, alcoolul, sedentarismul - toti acesti factori pot conduce la o transpiratie mai abundenta in zonele-cheie ale corpului (printre care se numara si picioarele).

O alta cauza a transpiratiei excesive a talpilor poate fi tipul de incaltaminte purtat in mod frecvent. Pantofii confectionati din nailon, materiale plastifiate si sintetice impiedica sudoarea sa se evapore, cauzand hiperhidroza picioarelor.

Sosetele si ciorapii din nailon sau bumbac pot actiona ca un burete care mentine umiditatea, crescand riscul aparitiei mirosului neplacut, infectiilor fungice etc. Unii experti in medicina cred ca hiperhidroza picioarelor poate avea o legatura cu sistemul nervos simpatic, insa nu s-a descoperit inca relatia dintre acest sistem hiperactiv si intensificarea activitatii glandelor sudoripare de la nivelul talpilor.
Urmatorul truc este eficient daca este urmat zilnic. Aveti nevoie de:

- jumatate de punga de sare mare

- apa

Intr-un vas cu apa calda dizolvati o jumatate de punga de sare si stati cu picioarele acolo timp de 20 de minute. Urmati aceasta procedura zilnic timp de 2 saptamani si picioarele tale nu vor mai transpira atat de rau.

transpiratia picioarelor boala igiena deficitara piciorul atletului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004803 (s)