News Flash:

Ce parcuri din Timisoara vor fi reabilitate in acest an

10 Ianuarie 2015
2961 Vizualizari | 0 Comentarii
`Realizarea unui parc in cartierul Lipovei, amenajarea skate-park-ului din Parcul Central, reabilitarea parcurilor Justitiei si Alpinet pe bani europeni, reconstructia ecologica a baltii Lamaitei din Freidorf si amenajarea unui nou parc acolo cu aceasta ocazie, modernizarea Parcului Padurice Giroc si continuarea demersurilor pentru modernizarea parcurilor Central si Civic – acestea sunt prioritatile Primariei Timisoara la capitolul spatii verzi pe anul 2015.
Printre investitiile anuntate de oficialii Primariei Timisoara pentru anul 2015 se numara reabilitarea Parcului Padurice Giroc, realizarea unui nou spatiu verde in cartierul Lipovei, reconstructia ecologica a baltii Lamaitei si amenajarea skate-park-ului din centrul orasului, un proiect indelung asteptat de pasionatii de sporturi extreme. Primarul Nicolae Robu spune ca toate aceste proiecte vor incepe ca si executie anul acesta. In ce stadiu sunt acum?
In cazul skate-park-ului, care ar urma sa fie amenajat pe o suprafata de 1.500 de metri patrati in Parcul Central, unde a mai existat in trecut un astfel de obiectiv, reprezentantii Directiei de Mediu a municipalitatii spun ca la finele anului trecut, in decembrie, a fost predat proiectul tehnic si se pregateste in sfarsit licitatia pentru executie. Valoarea estimata a lucrarii este de 2,3 milioane de lei cu TVA inclus, potrivit sefului Directiei de Mediu, Adrian Bere.
In cazul Parcului Padurice Giroc si a baltii de pe strada Lamaitei, la fel, urmeaza licitatiile pentru executie.
Prin proiectul de reconstructie ecologica a baltii din cartierul Freidorf se doreste amenajarea unui teren de aproximativ un hectar, cu luciul de apa aferent, care a fost lasat in paragina pana acum. Autoritatile locale vor sa amenajeze la marginea orasului un parc cu luciu de apa, cu pesti si pasari, cu zone de recreere cu sezlonguri si table de sah si spatii de joaca pentru copii, o investitie estimata la peste jumatate de milion de euro.
Un alt parc ar urma sa fie amenajat de primarie in zona baltii de pe strada Lacului – strada Paul Constantinescu, din zona Dambovita, tot in cursul acestui an, spune viceprimarul Dan Diaconu.
Pentru noul parc din cartierul Lipovei a fost identificat un teren disponibil, de circa 5.000 de metri patrati, in zona strazii Sfintii Apostoli Petru si Pavel (Borzesti). Sunt necesare dezmembrari si urmeaza sa se initieze demersurile pentru realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic.
Toate aceste lucrari ar urma sa fie realizate cu finantare de la bugetul local.
Doua parcuri care ar urma sa fie reabilitate pe bani europeni sunt Parcul Alpinet, de pe malul canalului Bega, din zona centrala a orasului, si Parcul Justitiei, din apropierea primariei. Proiectele sunt pe lista de asteptare, dar oficialii municipalitatii spun ca cele doua obiective vor intra la finantare pentru ca s-au facut economii pe alte proiecte. Odata semnate contractele de finantare urmeaza sa fie lansate licitatiile pentru executia lucrarilor.
Alte lucrari in pregatire sunt modernizarea Parcului Central (Scudier), pentru care se asteapta predarea proiectului tehnic, spun reprezentantii Directiei de Mediu, si a Parcului Civic – in faza de elaborare a studiului de fezabilitate. Pentru ultimele doua se intentioneaza accesarea de fonduri europene, a afirmat viceprimarul Dan Diaconu.

parcului central
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004999 (s)