News Flash:

Ce ascunde cel mai frecvent o femeie medicului ginecolog atunci cand merge la control

25 Februarie 2016
56668 Vizualizari | 0 Comentarii
virgina1

Doctorul trebuie sa stie tot trecutul tau sexual, pentru a-ti putea prescrie untratament eficient. "Noi, doctorii, am vazut si am auzit de toate. Nimic din ce spui nu ne mai poate soca", spune dr. Roshini Raj, coautoare a cartii "What the Yuck: The Freaky and Fabulous Truth About Your Body". "Sarcina noastra e sa te facem sanatoasa sau sa fim siguri ca ramai asa, dar nu te putem ajuta daca nu ne raspunzi sincer la intrebari." Asadar, lasa-te ajutata si nu-i spune ginecologuluiurmatoarele minciuni, chiar daca ti se par inofensive!

Viata mea sexuala e grozava
Nu te feri sa admiti ca nu e asa. De exemplu, daca simti ca pielea din jurul intrarii in vagin e iritata, e posibil sa fie din cauza lipsei lubrifierii sau din cauza ca pastilele anticonceptionale pe care le iei nu sunt potrivite pentru tine, din punctul de vedere al concentratiei de hormoni.

Durerile resimtite la penetrare pot fi din cauzate de un chist ovarian sau de un fibrom - doua tumori benigne des intalnite, care se trateaza. Spune-i medicului orice ti se pare ciudat (arsuri in zona intima, sangerari, orice fel de dureri), ca sa eviti pe viitor infectiile bacteriene, dupa cum titreaza cosmopolitan.ro.

Nu am avut niciodata o boala cu transmitere sexuala
Incidenta BTS-urilor e mai crescuta la persoanele de pana in 25 de ani, dar daca banuiesti ca ai una acum sau stii ca ai suferit de asa ceva in trecut, spune-ti problema - ginecologul nu te va judeca!

"E important sa stiu daca pacienta are o boala recurenta, cum ar fi herpes sau HPV, pentru a fi sigura de tratamentul pe care i-l prescriu", explica dr. Donnica L. Moore, autoarea cartii "Women's Health for Life".

Si, chiar daca ti se pare irelevant sa marturisesti ca ai contactat chlamydia sau gonoree in urma cu zece ani si ca ai scapat de ele cu antibiotice, afla ca nu e asa. BTS-urile curabile prezinta totusi riscul ca, in timp, sa iti lezeze tuburile falopiene sau sa iti afecteze fertilitatea.

"Doctorul trebuie informat ca ai avut candva chlamydia, deoarece aceasta poate fi motivul pentru care nu reusesti acum sa ramai insarcinata sau poate fi cauza ranii depistate pe colul uterin."

Nu fac sex anal
Nu toti ginecologii te intreaba daca ai facut  sex anal  , desi ar trebui, e de parere dr. Moore. Acest subiect este inca tabu, deci e posibil sa-ti treaca prin cap sa negi ca ai fi facut-o vreodata. Spune-i daca ai facut sex anal sau nu, si mai ales daca daca ai facut-o fara prezervativ!

"Sexul anal neprotejat te expune majoritatii bolilor cu transmitere sexualaspecifice contactului sexual vaginal si medicul decide daca iti va efectua teste anale pentru a determina potentialele infectii", explica dr. Herbenick.  

 


doctorul tratament eficient afecteze fertilitatea fara prezervativ
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 43 queries | Mysql time :0.019755 (s)