News Flash:

Catina, un foarte bun medicament pentru sanatatea ta. Iata beneficiile

25 Ianuarie 2016
2311 Vizualizari | 0 Comentarii
catin
Referindu-se la efectele fructelor de catina asupra organismului, care au constituit obiectul multor studii de specialitate in tara si pe intregul mapamond, Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, apreciaza ca arbustii de catina care cresc la noi in tara, sunt mult mai bogate din punct de vedere nutritional, in comparatie cu soiurile care cresc in alte tari. „Catina este un „izvor ” de vitamina C (contine intre 400 si 1500 mg, cantitate superioara celei care se regaseste in compozitia fructelor de capsuni, de kiwi sau de portocale).
In acelasi timp, in compozitia catinei se regasesc vitaminele E (180 mg), B1, B2, PP, F si provitamina D), alaturi de minerale esentiale pentru vigoarea organismului, cum ar fi calciul, magneziul, fosforul, potasiul, fierul si sodiul.
Nu in ultimul rand, catina este o sursa importanta de betacaroten, de licopen si de ascizi grasi nesaturati”.Iata ce avantaje aduce organismului cura cu catina!
Indicata in convalescenta
Dupa boli grave, convalescentilor li se recomanda cura cu ceai din fructe de catina pentru revigorare si remineralizarea organismului. In acest caz, se prepara un decoct din trei linguri de boabe care se fierb timp de 20 de minute in 300 ml de apa, apoi ceaiul se filtreaza si se lasa sa se raceasca. Se consuma cate doua- trei cani pe zi, un interval de trei saptamani.
Inhiba pofta de mancare
ructul de catina este si un foarte bun antiinflamator inhiband pofta de mancare in cazul persoanelor obeze, care urmeza un tratament de specialitate. Cura cu infuzie preparata din fructe de catina (se beau cate trei cani pe zi) poate fi continuata si dupa terminarea tratamentului alopat.
Are efecte anticancerigene
Proprietatile terapeutice ale catinei de antiinflamator si de antianemic protejeaza organismul de efectele secundare ale chimioterapiei, in cazul bolnavilor de cancer care au urmat un astfel de tratament. Acestor bolnavi, specialistii le recomanda un ceai preparat din doua linguri de fructe zdrobite si din 500 ml de apa clocotita care se infuzeaza 15 minute. Aceasta cantitate se consuma zilnic, un interval de o luna.
Uleiul de catina, remediu pentru 100 de boli
Din catina se obtine un ulei (poate fi procurat de la magazinele PLAFAR) folosit in tratarea Parkinsonului, ucerului gastric si duodenal, in afectiuni hepatice, in astenie, reumatism si in alergii. In acelasi timp, uleiul de catina se foloseste cu rezultate foarte bune in geriatrie si in combaterea alcoolismului sau a stresului.
Trateaza arsurile, eczemele si ranile
Uleiul de catina este un remediu foarte bun care ajuta la regenerarea tesuturilor distruse de rani, de arsuri sau de eczeme care nu se vindeca.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004695 (s)