News Flash:

Care este diferenta dintre raceala si gripa si cum ne ferim de boala

12 Februarie 2018
1048 Vizualizari | 0 Comentarii
raceala

Din pricina temperaturilor scazute, iarna este cunoscuta drept cel mai puternic inamic al sanatatii. In aceast sezon, organismul este expus la numeroase boli care pot provoca o serie de complicatii nedorite. Dintre acestea, cele mai frecvent intalnite sunt: gripa, pneumonia, laringita, infectiile urinare si degeraturile.
Gripa este o infectie respiratorie contagioasa, cu potential mic de amenintare daca este tratata la timp. Simptomele gripei apar la aproximativ trei zile dupa expunerea la virus, si includ: febra, frisoane, tuse, durere in gat, nas infundat, durere de spate, brate si picioare. Desi manifestarile sunt asemanatoare cu cele cauzate de raceala, in cazul gripei sunt totusi mai severe si dureaza mai mult timp.

Cum ne aparam impotriva gripei?

Vaccinurile impotriva gripei reduc severitatea simptomelor si protejeaza impotriva complicatiilor care ar putea sa apara. In plus, adoptarea unui mod de viata igienic, asigurarea unui aport constant de vitamine si minerale din fructe si legume, hidratare si somn suficient contribuie la tinerea sub control a virusului.


Tu stii care e diferenta dintre raceala si gripa?
 

Desi, la prima vedere, raceala si gripa au manifestari comune, fiecare are particularitati ce le diferentiaza una de cealalta.


Astfel, inca de la debut, organismul ofera semnale distincte ce ajuta la deosebirea acestor doua tipuri de viroze respiratorii, iar pacientul poate lua din timp  masurile corecte de combatere si diminuare a simptomelor.


Principalul mod de diferentiere a racelii si gripei consta in faptul ca cea dintai afecteaza pe o durata mai scurta si intr- un mod mai putin agresiv organismul decat gripa, care are o durata de manifestare lunga si poate prezenta episoade severe de afectare a organismului. Astfel, corpul este supus unui efort sustinut de a lupta impotriva gripei, iar imunitatea poate fi pusa in pericol.

De foarte multe ori, tusea, stranutul sau durerile in gat nu ne pot indica decisiv daca este vorba despre o gripa sau o simpla raceala. Totusi, principalele simptome care fac diferenta intre cele doua afectiuni sunt:

In cazul racelii - aceasta debuteaza cu stari de oboseala, stranut, dureri de cap si de gat, urmate de cresterea consistentei mucozitatilor nazale si modificari de culoare a pielii, care capata un aspect palid.

In cazul gripei - debutul este brusc si violent. Febra, de 39 - 40 de grade, este deseori insotita de stari de oboseala, tuse uscata, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare si rosu in gat.  Febra poate dura de la 3 pana la 5 zile. Tusea este si ea prezenta si poate avea o durata de manifestare pana la doua luni, persistand chiar si dupa disparitia celorlalte simptome. Durerile musculare sunt mult mai acute decat in cazul racelii, iar frisoanele sunt insotite de dureri abdominale si ale oaselor, precum si senzatie de usturime a ochilor. Starile de greata si voma sunt, de asemenea, asociate gripei, iar in cazuri grave acestea pot evolua si in alte probleme gastro-intestinale.
In afara de contextul simptomatologic, diferentele dintre cele doua tipuri de afectiuni se extind si la circumstantele exterioare organismului:

- Raceala si gripa sunt provocate de factori distincti - astfel, raceala este cel mai adesea determinata de rinovirusuri, care afecteaza nasul, gatul sau caile respiratorii superioare. Acestea sunt mai putin puternice decat virusul gripal, care poate proveni in urma unor epidemii.

- Perioada anului in care ne aflam - de obicei, raceala poate fi contactata pe tot parcursul anului, in special vara. Gripa, in schimb, este mult mai des intalnita in intervalul noiembrie - februarie deoarece sistemul imunitar este sensibil in timpul sezonului rece si organismul necesita o ingrijire mai atenta.

Desi tratamentele prescrise se diferentiaza conform simptomelor pacientului, tipului de infectie respiratorie si in functie de modul in care tusea se manifesta,  toate  tipurile de terapie  trebuie sa actioneze in mod esential ca un antispatic, un antiinflamator pentru caile respiratorii si un emolient pentru fluidizarea secretiilor nazale.

Astfel de produse natursite sunt cele pe baza de ulei de eucalipt, radacina de lemn dulce si ulei de mentol, substante care au actiune puternic curativa pentru toate afectiunile asociate cailor respiratorii: bronsite, faringite, laringite, sinuzite, astm bronsic sau pneumonii si are in componenta ingrediente naturale cu actiune specifica:

uleiul de eucalipt are efect antiinflamator, antimicrobian, analgezic si de stimulare a sistemului imunitar;
radacina de lemn dulce are o actiune expectorant, antispastica si antiinflamatoare;
uleiul de mentol  este eficient in cresterea anticorpilor din organism si combaterea infectiilor, ajuta la reducerea febrei, are efect antispatic, antiinflamator si de calmare a tusei.
Actiunea sinergica a acestor componente naturale asigura fluidizarea secretiilor bronhice, reduce inflamatia, ajuta la expectoratie, calmeaza accesele puternice de tuse si intareste sistemul imunitar in fata complicatiilor asociate maladiilor respiratorii.

 


gripei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006463 (s)