News Flash:

,,Cand aveam relatii intime ma durea tare, nu stiam ca exista boala femeilor neiubite. Cand mi-au zis ce am in mine nu mi-a venit sa cred..."

10 Ianuarie 2018
1378 Vizualizari | 0 Comentarii
femeie

O bloggerita a postat pe internet o imagine pentru a arata efectele unei boli prea putin cunoscute de femei, endometrioza.

Aceasta afectiune consta in cresterea anormala a endometrului, adica tesutul care captuseste interiorul uterului. Endometrul poate ajunge sa se dezvolte in cavitatea abdominala, in afara uterului, si poate creste la nivelul ovarelor, a trompelor uterine, pe peretele abdominal intern, dar si pe vezica urinara sau intestine. In cazuri extreme ajunge chiar si la plamani si maduva spinarii, sau creier, potrivit unica.ro.

Bloggerita Thessy Kouzoukas are 27 de ani si a dorit sa faca ceva pentru ca aceasta boala sa devina mai cunoscuta, asa ca a postat un colaj prin care a aratat cat de severa poate fi aceasta boala.

In poza din stanga, fata a aratat cum arata abdomenul dupa ruperea unui chist, pe cand in cea dreapta apare Thessy dupa ce a inceput sa ia un medicament nou, Synarel, care a facut-o sa intre la menopauza la 27 de ani.

Alaturi de poza, Thessy a scris: ,,Pentru unii e socant. Asta sunt eu. Asta e endometrioza. Nu am vrut sa postez aceste poze in care apar dezbracata, dar am primit o multime de mesaje de la femei care sufera de endometrioza si se simt singure, la fel ca mine.”

In perioada urmatoare, femeia urmeaza sa se opereze, interventia asupra sa va dura 7 ore. In prezent nu exista leac pentru endometrioza, iar majoritatea femeilor care sufera de aceasta afectiune trec prin dureri, sangerari intre menstruatii, dureri in timpul actului sexual si probleme de fertilitate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006766 (s)