News Flash:

Bugetarii care nu isi vor primi SALARIUL inainte de Paste, in pofida asigurarilor date de premier/ Teodorovici sare in apararea lui Dancila

4 Aprilie 2018
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit3

Presedintele Federatiei Sindicale "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca angajatii din educatie nu isi vor primi salariile inainte de Paste din cauza unor proceduri pe care Guvernul nu le-a luat in calcul atunci cand a anuntat ca bugetarii vor avea banii inaintea sarbatorilor.
"Nu toti bugetarii sunt in situatia fericita de a-si primi salariile inainte de Paste. Cei care au dat declaratii din partea Guvernului nu au cunoscut care sunt procedurile de plata, cel putin in sistemul preuniversitar. Programul de salarizare in sistem a suportat modificari pana la inceputul acestei saptamani. Dupa ce va deveni functional, secretarele si contabilele trebuie sa faca statele de personal, sa le inainteze catre inspectorate pentru a fi avizate. Dupa ce se fac statele de personal, urmeaza sa fie facute cele de plata, care merg si astea la avizare. Dupa ce se intampla acest lucru, incep deschiderile de cont catre trezorerii si dupa acest lucru, se pot fac viramentele in conturile colegilor, lucru imposibil sa se mai intample in doua zile", a explicat, pentru MEDIAFAX, Marius Nistor.

Acesta a mai adaugat ca daca Guvernul dorea ca acest lucru sa se intample, trebuia sa se pregateasca cu cel putin doua saptamani inainte.

"Acum s-a creat aceasta stare de tensiune incorecta, anormala pentru sitemul preuniversitar. Guvernul s-a pripit. Mai inainte trebuie sa verifici sa vezi daca se poate din punct de vedere tehnic. Nu banii sunt problema", a subliniat Nistor.
Si senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat miercuri ca personalul din invatamant isi va primi salariul pe data de 14 aprilie.

"Eu cred ca nu trebuie sa-i amagim (n.r. - personalul din Educatie), am vorbit astazi si cu directorul de buget-finante din minister, este clar ca planificarea este pentru data de 14 aprilie. Deci nu exista acum posibilitatea sa schimbe peste noapte daca nu s-au facut lucrurile acestea pana acum", a declarat Andronescu.

Precizarea senatorului PSD a fost determinata de o intrebare legata de faptul ca cei din invatamant nu-si vor primi salariile inainte de sarbatorile pascale.

"Am aflat lucrurile acestea din mesajele pe care le primesc de la profesori si fara indoiala ca imi pare rau si este regretabil. Ce puteam sa fac? Sa transmit aceste mesaje catre ministrul Educatiei. Am vorbit astazi si cu ministrul de Finante, domnia sa explica faptul ca Ministerul Educatiei nu si-a planificat plata in avans a salariilor si este normal. Mi se pare, de la Ministerul Educatiei stirile sunt ca programul de recalculare a salariilor nu a functionat si nu au reusit sa duca la bun sfarsit calculul salariilor pe actualele mariri", a explicat Andronescu.

Teodorovici: Premierul a spus clar ca bugetarii care au cerut vor primi salariile inainte de Pasti

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, ca prim-ministrul Viorica Dancila s-a referit clar ca vor primi salariile inaintea sarbatorilor pascale, pe 5 aprilie, doar bugetarii ai caror institutii au solicitat acest lucru, iar restul vor primi in ziua de salariu.

"Bugetarii care au cerut. Asta este ceea ce doamna prim-ministru a spus foarte clar. Pentru ca asta au solicitat. Nu poti sa-I dai celui care nu solicita. Cei care nu au facut solicitare nu primesc maine. Primesc cand au data de salariu. Am discutat cu doamna prim-ministru si zilele trecute si saptamana trecuta. Am spus ca vom discuta la nivelul Guvernului si am convenit ca avem un cadru legislativ pe care noi il cream. L-am trecut in Monitorul Oficial si fiecare structura in parte poate da, daca asa a decis. Noi am consultat ministerele respective. Legea spune ca, in baza Ordinului Ministerului de Finante, intre 5 si 15 aprilie se pot da salariile si asta s-a facut. S-a comunicat si cine si-a manifestat interesul este trecut in Ordinul de ministru si publicat in Monitorul Oficial", a afirmat Eugen Teodorovici la Parlament.

Premierul Viorica Dancila a declarat, marti, la Parlament, ca bugetarii isi vor primi salariile inainte de sarbatorile pascale, dar ca pensiile nu vor fi distribuite in aceasta saptamana deoarece ar fi perioada prea mare pana la urmatoarea pensie.

”Salariile vor intra saptamana aceasta, inainte de Paste”, a declarat premierul Viorica Dancila.

Ea a spus ca pensiile nu vor fi distribuite inainte de sarbatorile pascale.

”Pensiile nu (le vom da inainte de Paste - n.r.) si am sa explic de ce. Pensiile se dau intre 14 si 27 ale lunii. Daca le dam acum va fi o perioada foarte mare pana cand pensionarii vor lua urmatoarea pensie. In plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecuta si este foarte greu sa tiparim fluturasii de pensie”, a adaugat premierul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1389 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006860 (s)