News Flash:

BREAKING NEWS: Dosarul Liei Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, intors la DNA

27 Ianuarie 2017
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta
Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, ca dosarul in care ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, este cercetat pentru fapte de coruptie sa se intoarca la DNA pentru refacerea cercetarilor, hotararea fiind definitiva.
"Respinge ca neintemeiata contestatia formulata impotriva incheierii penale din data de 15.12.2016", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.
Pe 15 decembrie Tribunalul Bucuresti a decis ca dosarul Liei Olguta Vasilescu, la acel moment primar al Craiovei, sa se intoarca la Directia Nationala Anticoruptie, decizia nefiind definitiva. Parchetul a contestat decizia insa instanta a mentinut hotararea Tribunalului Bucuresti. Judecatorii sustineau ca Liei Olguta Vasilescu i-a fost incalcat dreptul la aparare, excluzand din dosar anumite declaratii si interceptari, despre care judecatorii sustin ca au fost obtinute in mod nelegal.
"In baza art.346 alin.1 si 3 lit. a Cpp restituie cauza la Parchetul de pe langa ICCJ – DNA Sectia de Combatere a Coruptiei constatand neregularitatea actului de sesizare a instantei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului si limitelor judecatii cu privire la inculpatii Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela si Vasilescu Lia Olguta. Mentine dispozitiile incheierii de sedinta din data de 20.09.2016 pronuntata de judecatorul de camera preliminara si anume: In baza art.345 alin.2 Cpp rap. la art.282 alin.1 Cpp si art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constata nulitatea relativa a actelor de urmarire penala privind pe inculpata Vasilescu Lia Olguta, prin incalcarea dreptului acesteia la aparare. Exclude actele de urmarire penala efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz si anume: declaratiile martorilor Selavartea Constantin, Vlasceanu Ion, Miereanu Gabriela si denuntul (declaratie) formulat de Parvulescu Ionut Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlasceanu Ion si Parvulescu Ionut din data de 19.02.2016, aceasta fiind obtinuta in mod nelegal", se arata in decizia Tribunalului. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004612 (s)