News Flash:

Boboteaza la Catedrala Mitropolitana Timisoara. Credinciosii vor avea suficienta apa sfintita la dispozitie

6 Ianuarie 2016
1602 Vizualizari | 0 Comentarii
apa sfintita
Ca in fiecare an, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, in 6 ianuarie, vor fi asezate butoaie cu apa sfintita pentru credinciosi, in sase locuri ale lacasului de cult.
Butoaiele vor fi asezate la intrarea principala si la intrarile laterale ale Catedralei Mitropolitane, iar preotii vor imparti, dupa pranz, apa sfintita enoriasilor.
Miercuri dimineata, la ora 7.30, incepe Utrenia, iar la ora 9.30, liturghia arhiereasca, unde va sluji mitropolitul Banatului IPSS Ioan. La finalul acestei slujbe se va sfinti apa si se va imparti catre credinciosi.
Peste 1.500 de litri de apa sunt pregatiti numai la Catedrala Mitropolitana, dar daca mai este nevoie cantitatea de apa se va suplimenta. Tot miercuri, la ora 17, va avea loc Vecernia cu Litie, pentru Sfantul Ioan, scrie tion.ro.
Joi, 7 ianuarie, de Sfantul Ioan, la Catedrala Mitropolitana, va avea loc, la ora 8, Utrenia, urmata la ora 10, de Sfanta Liturghie, iar la ora 17, de Acatistul Sfantului Ioan.
Pe 6 ianuarie, credinciosii praznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza, care aminteste de botezul pe care l-a primit Domnul Iisus Hristos in apa Iordanului, de la Inaintemergatorul Ioan, si cand Duhul Sfant a coborat asupra Sa in chip de porumbel, iar din cer s-a auzit Glasul Tatalui: ‘Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care am binevoit!’.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005149 (s)